29 Nisan 2024

2023-24 Euroleague Fantasy Seçimleri (27. Hafta)

Turkish Airlines Euroleague‘de 2023-24 sezonu 27. hafta programı 29 Şubat Perşembe günü oynanacak maçlarla başlıyor.

Her hafta öncesi olduğu gibi Euroleague Fantasy oyunundaki seçimlerimi ve takımımda yaptığım güncellemeleri sizlerle paylaşmak istedim, keyifli okumalar.

Bu hafta öncesinde takımımızı yeniden kurmamıza yani sınırsız takas yapmamıza izin olduğunu unutmayalım, gelin bakalım yeni kadromuzda kimler olacak:

  • Luca Banchi (Virtus Bologna): Koç Banchi, milli arada Letonya’nın başında İspanya’yı bir kez daha devirdi ve buraya yüksek moralli bir şekilde geliyor. Takımı ise evindeki son maçında denk rakiplerden Partizan’ı devirmişti. Bu maçta da bize en az 10 puan getitmesini bekliyorum.
  • Mike James (AS Monaco): James’in artık sadece 28 sayıya ihtiyacı var! Bunu bu maçta başarmaya çalışacaktır ve böylelikle Spanoulis’i geçerek Euroleague tarihinin en skorer ismi olacak. 2 gün önceki lig maçında Nanterre potasına tam 31 sayı gönderdiğini hatırlatalım!
  • Shane Larkin (Anadolu Efes): Koç Mijatovic’in gelişiyle bir çıkış yakalayan Efes’in lideri Larkin de istim üstünde. Son 2 maçta Milano ve Maccabi karşısında alınan galibiyetlerde sırasıyla 26.4 ve 35.2 puan üretmişti. Zorlu Partizan deplasmanında da ondan en az 25 puanlık bir katkı bekliyorum.
  • Thomas Walkup (Olympiakos): Artık Yunan milli takımının da lideri olan Amerikalı oyun kurucu, Eurobasket elemelerinde çok yönlü performansı ve yüksek verimliliği ile dikkat çekti, ne kadar formda olduğunu gösterdi. Guard savunması anlamında ligin en kötü 2. takım olan Zalgiris karşısında ortlamalarını aşarak bize en az 15 puan getirmesini bekliyorum.
  • Tornike Shengelia (Virtus Bologna): Milli arada bireysel anlamda iyi performanslar gösterip ritmini bulsa da takımına istediği sonuçları aldıramamıştı. Şimdi Euroleague’de kendi taraftarı önünde, forvetleri iyi savunman bir rakip, Valencia karşısında önemli bir sınava çıkacak. ben Gürcü oyuncunun kalitesini konuşturacağını ve ortalaması olan 20 puanı yine bize getireceğini düşünüyorum.
  • Johnathan Motley (Fenerbahçe Beko): Erken faul problemine girmeyerek son maçlarda koç Saras’ın güvenini kazanan Motley, artık Euroleague sahnesinde pota atında tartışılmaz bir güce dönüşmüş durumda. Son 4 maçta 23 puan getirmiş, sezon ortalaması olan 12.7’yi ikiye katlamıştı neredeyse! Bu maçta da çember savunması sorunlu olan Baskonia karşısında en az 20 puanlık bir katkı vermesini bekliyorum.
  • Bonzie Colson (Maccabi Tel Aviv): İsrail ekibi, bu hafta ligin en zayıf halkası Alba’ya konuk oluyor ve Alman ekibinin özellikle rakiplerin forvet oyuncularına kaşrı savunmada zorlandıklarını biliyoruz. Colson’un bu maçta ortalamasını bulacağı, bize en az 15 puan kazandıracağını düşünüyorum.

Takımımızın son görüntüsü bu şekilde: