2 Mayıs 2024

2023-24 Euroleague Fantasy Seçimleri (20. Hafta)

Turkish Airlines Euroleague‘de 2023-24 sezonu 20. hafta programı 9 Ocak Salı günü oynanacak maçlarla başlıyor.

Bu sezon da sizle beraber her hafta öncesi Euroleague Fantasy oyunundaki seçimlerim ve takımımda yaptığım güncellemeleri paylaşıyor olacağım. 

*** Bu hafta öncesinde takımda istediğimiz kadar değişiklik yapabiliyoruz.

Önce yolları ayırdığımız isimlere bir bakalım:

  • Luca Banchi (Virtus Bologna)
  • Walter Tavares (Real Madrid)
  • Alpha Diallo (AS Monaco)
  • Shabazz Napier (Olimpia Milano)
  • Tornike Shengelia (Virtus Bologna)

Şimdi de takıma eklediğimiz isimlere bakalım:

  • Ettore Messina (Olimpia Milano): Milano son haftalarda toparlanmaya çalışan takımlardan birisi. En azından play-in biletini kaçırmak istemiyorlar. Son 3 maçlarından ikisini kazanırken bu galibiyetlerin içerde geldiğini, Baskonia’yı 6-10 fark ve Bayern’i ise çift haneli farklarla geçmişler, bu sayede de Messina 10 ve 20 puan elde etmişti. Bu maçta da Alba karşısında çift haneli farklarla rahat kazanmalarını bekliyorum.
  • Jan Vesely (FC Barcelona): Geçen hafta çift maç progamında adından en çok söz ettiren isimdi Çek uzun. Eski günlerinden enstantaneler sunan Vesely o iki maçta da takımını gaibiyete taşırken onu takımında tutanlara 30.8’er puan kazandırmıştı. Bu hafta da konuk ettikleri Olympiakos karşısında etkili olacağını, bize en az 20-25 bandından bir katkı vereceğini tahmin ediyorum.
  • Dzanan Musa (Real Madrid): Bosnalı genç yıldız geçen hafta Efes karşısında 4 uzatmaya giden tarihi maçta tam 40 sayı üreterek haftanın MVP’si olmayı başarmıştı. 45 puan elde eden Musa’nın bu hafta da deplasmanda olsalar da bile kendilerine fazla sorun yaratmayacak bir takım olan Bayern karşısında da verimli bir oyun sergileyip bize en az 25 puan getireceğini tahmin ediyorum.
  • Bonzie Colson (Maccabi Tel Aviv): Son dönemde Maccabi’nin yakaladığı çıkışta mimarlardan biri olan Colson, koç Kattash’ın hem 3 hem de 4 numarada görev verdiği en güvendiği isim. Nitekim evleri Belgrad’daki son maçta Monaco’yu geçerklerken de tam 37.4 puan üretmişti. Bologna karşısında da 25 bandını geçmesi şaşırtıcı olmaz.
  • Paris Lee (LDLC Asvel Villeurbanne): Asvel ligin en kötü takımı bu sezon. İkinci kez koç değişikliğine giderek koç Poupet’i göreve getirdiler. Bu kötü süreçten bireysel anlamda iyi çıkan isimlerden birisi de Lee oldu. Solak guard, De Colo’nun sakatlığını da çok iyi değerlendirmişti. Son 4 maçta ortalama 22.3 puan getirdi onu takımında tutanlara. Bu hafta da Kızıl Yıldız karşısında ortalamasını getirmesini bekliyorum.

İsterseniz ligimize BasketServisi katılabilirsiniz ve birlikte mücadele edebiliriz sezon boyunca. Katılım şifresi:264F6CCA

Takımımızın son görüntüsü bu şekilde: