2 Mayıs 2024

2023-24 Euroleague Fantasy Seçimleri (18. Hafta)

Turkish Airlines Euroleague‘de 2023-24 sezonu 18. hafta programı 2 Ocak Salı günü oynanacak maçlarla başlıyor.

Bu sezon da sizle beraber her hafta öncesi Euroleague Fantasy oyunundaki seçimlerim ve takımımda yaptığım güncellemeleri paylaşıyor olacağım. 

Önce yolları ayırdığımız isimlere bir bakalım:

  • Ergin Ataman (Panathinaikos)
  • Rolands Smits (Zalgiris Kaunas)
  • Dzanan Musa (Real Madrid)
  • Josh Nebo (Maccabi Tel Aviv)

Şimdi de takıma eklediğimiz isimlere bakalım:

  • Zeljko Obradovic (Partizan): Partizan son dönemde istediği sonuçları alamadı belki ama bunun nedeni ligin ilk 2 sırasındaki Real ve Virtus ile oynamalarıydı. Öncesinde 5 maçlık nefis bir galibiyet serileri vardı ve koç Obradovic ortalama 16 puan getirmişti o maçlarda! Bu hafta da zayıf rakipleri Asvel karşısında evlerinde hata yapmayacaklarını, net bir galibiyetle çıkışa geçeceklerini düşünüyorum.
  • Dinos Mitoglou (Panathinaikos): Koç Ataman’ın sezon başından bu yana tartışmasız en güvendiği isim Yunan forvet! Onun savaşçı kimliği ve iç-dış tehditi Pana’nın yakaladığı başarının temelini oluşturuyor desek abartmış olmayız. Son 5 maçta da onu takımında tutanlara ortalama 19 puan getirmişti.
  • Nicolo Melli (Olimpia Milano): Mirotic’in sakatlığı sonrası koç Messina’nın en güvendiği isim oldu. Tecrübeli İtalyan, hem ribaundlar hem de asistlerle takımına katkı sağlıyor hem de hücumda ne kadar önemli ve çok yönlü bir tehdit olduğunu rakiplerine hatırlatıyor. Son 4 maçta onu takımında tutanlara ortalamada tam 23 puan kazandırdı!
  • Walter Tavares (Real Madrid): Ligin tartışmasız en dominant uzunu! Real’in simge isimlerinden birisi olan Tavares, bu hafta da El Clasico’ya damgasını vuracaktır diye düşünüyorum. Son maçta 16 sayı, 12 ribaund ile 28.6 puan çıkaran dev uzunun, formsuz ve sıkıntılı Barça uzunları karşısında da en az 20 puanı bize getirmesini bekliyorum.

İsterseniz ligimize BasketServisi katılabilirsiniz ve birlikte mücadele edebiliriz sezon boyunca. Katılım şifresi:264F6CCA

Takımımızın son görüntüsü bu şekilde: