24 Nisan 2024

2022-23 Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (25. hafta)

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi‘nde 2022-23 sezonunun 25. haftasını geride bıraktık.

Her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte oluştururken gelin ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Can yönetiminde yeniden yapılanan, sıfırdan bir takım kuran Türk Telekom, BSL’de fırtına gibi esmeye, ezber bozmaya devam ediyor. Haftaya zaten liderlik koltuğunda girmişlerdi ama haftayı da liderlik koltuğunda bitirmeyi başardılar! Daha önce deplasmanda yendikleri güçlü Euroleague ekibi Fenerbahçe’yi bu kez de Ankara’da, evlerinde 83-72 gibi net bir skorla geçerek farkı 2 galibiyete çıkardılar ve normal sezonu lider bitirme, yani final serisi dahil tüm play-off macerasına ev sahibi avantajı ile girme konusunda büyük bir avantaj elde ettiler. Biz de Ankara ekibinin bu nefis galibiyet için kutluyor ve onları alkışlarla haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Koç Ene’nin göreve gelmesiyle takıma daha birkaç hafta önce katılan Milton Doyle, adeta 40 yıldır Tofaş forması giyiyormuş gibi bir performansa imza attı bu hafta! 29 yaşındaki tecrübeli guard, daha önce Gaziantep forması ile de ne kadar kaliteli bir silah olduğunu göstermişti ama açıkçası Avustralya macerası ona yaramış. Çok daha olgun bir oyuncu olmuş ve artık oyunun sadece skor değil, asist ve organizasyon alanına da önemli seviyelerde değer katabiliyor. Bu hafta ligin en zorlu deplasmanlarından biri olan Denizli’de Tofaş‘ın 88-95’lik skorla galibiyete ulaşmasını sağlayan temel faktörlerden biriydi. Uzatmaya giden maçta 41 dakika sahada kalan Doyle, 2-3 ikilik, 5-9 üçlük, 4-4 s.atış isabetleriyle 23 sayıya ulaşırken istatistiklerine 6 ribaund, 11 asist ekledi ve 32 verimlilik puanına ulaştı. Biz de onu bu performansından dolayı alkışlarla haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak, kazanan takımların en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncuları arasından seçim yapılmıştır.)

  • Milton Doyle (Tofaş): 23 sayı, 6 ribaund, 11 asist, 32 verimlilik
  • Ante Zizic (Anadolu Efes): 14 sayı (6-6 ikilik), 8 ribaund, 6 asist, 31 verimlilik
  • Tyrique Jones (Türk Telekom): 13 sayı, 12 ribaund, 2 ribaund, 2 asist, 26 verimlilik
  • Jerry Boutseile (Bahçeşehir Koleji): 15 sayı, 7 ribaund, 5 asist, 25 verimlilik
  • Peyton Aldridge (Aliağa Petkim): 16 sayı, 14 ribaund, 24 verimlilik

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

(Pozisyonlardan ve takımların galibiyet durumlarından bağımsız olarak, en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncular arasından seçim yapılmıştır.)

  • Altan Erol (Yukatel Merkezefendi): 22 sayı, 6 ribaund, 28 verimlilik
  • Yiğit Arslan (Bahçeşehir Koleji): 22 sayı (7-10 üçlük), 5 ribaund, 23 verimlilik
  • Ercan Osmani (Darüşşafaka Lassa): 23 sayı (3-3 üçlük), 17 verimlilik
  • Can Korkmaz (Darüşşafaka Lassa): 10 sayı, 3 ribaund, 5 asist, 16 verimlilik
  • Doğuş Özdemiroğlu (Darüşşafaka Lassa): 12 sayı, 4 ribaund, 5 asist, 15 verimlilik

PUAN DURUMU: