29 Mart 2024
Turkish Airlines Euroleague iddaa tahmin ve analizleri

2022-23 Turkish Airlines Euroleague Play-Off İkinci Maçların Panoraması ve Ödüller

Turkish Airlines Euroleague‘de play-off serilerindeki ikinci maçlar tamamlandı.

Tek temsilcimiz olan Fenerbahçe Beko‘nun Yunanistan’da kazanarak saha avantajını eline geçirdiği play-off serilerindeki ikinci maçların panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

EN İYİ TAKIM:

Fenerbahçe Beko, Pire’deki ilk maçta da bu serinin klasik bir 1-8 eşleşmesi olmayacağının mesajlarını vermiş ama maçın sonunda direncini koruyamamıştı. İkinci maçta ise bu kez enerjisini ve direncini maç sonuna saklamayı başardı. Edwards ve Guduric gibi isimlerden x-faktör katkısı almayı başaran, iki yıldızı Motley ile Davis’i maç sonuna saklayan koç Itoudis, adam değişme savunmasında aldığı rotasyon önlemleriyle de Vezenkov’un topsuz etkinliğini sınırladı. Özetle sarı lacivertliler servis kırdılar ve artık saha avantajı bizde. Bu kritik galibiyetle beraber Ataşehir’e giden temsilcimizi biz de alkışlarla ikinci maçların en iyi takımı seçiyoruz.

MVP (EN DEĞERLİ OYUNCU):

Turkish Airlines Euroleague’de son yılların en sert ve çekişmeli normal sezonunu geride bıraktık. Play-off serileri de bu sezona paralel olarak sürprizlerle başladı. AS Monaco ilk maçta Maccabi’ye evinde kaybederek saha avantajını kaybetmişti. Ama ikinci maçta Jordan Loyd kariyer performansına imza atarak Fransız ekibini tekrar hata yapmaktan kurtardı! Amerikalı guard 5 üçlük isabeti ile kariyer rekorunu kırarken 33 sayıya ulaşarak bu alanda da kariyer rekoruna ulaşmış oldu. 27 dakika sahada kalan, bu sürede Monaco’nun Maccabi’ye +13 ile üstünlük kurmasını sağlayan Loyd, istatistiklerine 2 ribuand, 2 asist, 2 top çalma da ekleyerek 36 verimlilik puanına ulaştı ve ikinci maçların MVP’si oldu.

EN İYİ BEŞ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Jordan Loyd (AS Monaco): 33 sayı (5-5 ikilik, 5-9 üçlük, 8-9 s.atış), 2 ribaund, 2 asist, 2 t.çalma, 36 verimlilik
  • Jan Vesely (FC Barcelona): 26 sayı (10-13 ikilik), 6 ribaund, 2 asist, 33 verimlilik
  • Nikola Mirotic (FC Barcelona): 22 sayı (5-6 ikilik), 4 ribaund, 23 verimlilik
  • Nigel Hayes-Davis (Fenerbahçe Beko): 15 sayı, 6 ribaund, 5 asist, 21 verimlilik
  • Mathias Lessort (Partizan): 10 sayı (4-6 ikilik), 9 ribaund, 20 verimlilik

PLAY-OFF AĞACI: