18 Nisan 2024

2022-23 Turkish Airlines Euroleague 30. Haftanın Panoraması ve Ödüller

Turkish Airlines Euroleague‘de 30. hafta programı tamamlandı.

Efes ile üzüldüğümüz, ardından Fenerbahçe’nin galibiyeti ile sevindiğimiz zorlu bir haftayı daha geride bıraktık. Gelin her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Uzun bir aranın ardından bu sezon Rus takımların ihrac edilmesinin ardından wild card (özel davetiye) ile yeniden Euroleague’de boy göstermeye başlayan Partizan, takımın başında koç Obradovic’in olmasıyla dikkatleri üstüne çekmişti ki Stark Arena’da sürekli 20.000 kişiyle kapalı gişe oynamaları da elbette hem lig yönetiminin hem de basketbolseverlerin hoşuna giden bir unsur oldu. İşte bu hafta da pay-off bileti için kritik olan bir maçta yine kapalı gişe sahaya çıktılar ve lider Olympiakos’u sert savunma ve tempolu hücumlar eşliğinde dominant bir oyun sergileyerek 90-75 gibi farklı ve net bir skorla geçmeyi başardılar. Büyük olasılıkla onlara play-off kapısını açmış olan bu kritik galibiyet sonrası biz de Sırp ekibini alkışlarla haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Son yıllarda olduğu Real Madrid yine Euroleague’in en güçlü şampiyonluk adaylarından birisi ve normal sezonu da lider bitirebilmek adına avantajlı bir konumdalar. Koç Mateo’nun elinde gerçekten çok ama çok geniş bir rotasyon var ve her hafta farklı isimler sahneye çıkabiliyor, hatta farklı isimler MVP olabiliyor! Geçen hafta da MVP bu takımdan çıkmış ve Musa olmuştu. Bu hafta ise sıra Guerschon Yabusele‘de! Fransız yıldız sezon içerisinde geçirdiği sakatlığın da etkisiyle tam olarak ritmini bulamamıştı ama bu hafta ne kadar hazır olduğunu gösterdi. Zorlu Bologna deplasmanında takımını farklı galibiyete taşıyan isimlerin başında yer ald. 33 dakika sahada kaldığı maçta 6-6 ikilik, 4-7 üçlük isabetleriyle 24 sayı üretirken istatistiklerine 6 ribaund ve 3 asist de ekledi, böylelikle 30 verimlilik puanına ulaştı. Biz de onu bu nefis performansından dolayı haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Guerschon Yabusele (Real Madrid): 24 sayı (6-6 ikilik, 4-7 üçlük), 6 ribaund, 3 asist, 30 verimlilik
  • Shabbaz Napier (Olimpai Milano): 20 sayı (5-6 üçlük), 4 asist, 27 verimlilik
  • Nikola Mirotic (FC Barcelona): 26 sayı (5-5 ikilik, 4-8 üçlük, 4-4 s.atış), 3 ribaund, 26 verimlilik
  • Wade Baldwin (Maccabi Tel Aviv): 23 sayı, 3 ribaund, 7 asist, 26 verimlilik
  • Nigel Hayes-Davis (Fenerbahçe Beko): 19 sayı, 6 ribaund, 2 asist, 2 t.çalma, 26 verimlilik

PUAN DURUMU: