19 Nisan 2024

2022-23 Turkish Airlines Euroleague 27. Haftanın Panoraması ve Ödüller

Turkish Airlines Euroleague‘de 27. hafta programı tamamlandı.

Her iki temsilcimizin de kaybettiği, zorlu ve can sıkıcı bir haftayı geride bıraktık. Gelin her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Uzun yıllardır play-off hasreti çeken Cazoo Baskonia, bu sezon takımın başına koç Penarroya’yı getirdikten sonra ilginç hamlelere imza atmış ve çoğu çaylak seviyesinde bir çok yabancı transfer etmişti. Ama bu isimlerin tamamından en yüksek verimi almayı başardılar şuana kadar ve sezonun flaş takımı olarak play-off potasındaki yerlerini sağlamlaştırmak üzereler. Bu başarılı yolculuğun son şahit olduğumuz halkasında ise bu hafta konuk oldukları, güçlü şampiyonluk adaylarından Real Madrid’i Costello’nun son saniye üçlük basket-faulü ile 81-85 ile devirdiler. Biz de onları bir görkemli galibiyetin ardından alkışlarla haftanın takımı olarak ödüllendiriyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Barça’da geçirdiği sezonun ardından bu yaz Partizan‘a transfer olan Dante Exum, koç Obradovic’in sisteminin merkezine kurulmuş durumda. Atletizmi ve enerjik oyunu, saha görüşü, savunmadaki fizikselliği ve potaya atak üzerine kurulu hücum performansı ile takıma oyunun her iki alanında da liderlik ediyor. 27 yaşındaki Avustralyalı yıldız bu hafta da etkili performanslarından birini Virtus Bologna deplasmanında ortaya koydu. 28:23 dakika sahada kalan Exum, 6-9 ikilik, 0-2 üçlük, 5-5 s.atış isabetleriyle 17 sayı üretirken, istatistiklerine 7 ribaund, 7 asist, 3 top çalma da ekledi ve sadece 1 top kaybı yaparak 33 verimlilik puanına ulaştı. Biz de onu bu nefis performası için haftanın MVP’si seçerek ödüllendiriyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Dante Exum (Partizan): 17 sayı, 7 ribaund, 7 asist, 3 t.çalma, 33 verimlilik
  • Darius Thompson (Cazoo Baskonia): 18 sayı (4-7 3sayı), 5 ribaund, 14 asist, 3 t.çalma, 32 verimlilik
  • Facundo Campazzo (Kızıl Yıldız): 22 sayı (3-3 3sayı), 3 ribaund, 7 asist, 30 verimlilik
  • Shabazz Napier (Olimpia Milano): 28 sayı (5-8 3sayı), 5 asist, 28 verimlilik
  • Alpha Diallo (AS Monaco): 18 sayı (4-7 3sayı), 8 ribaund, 24 verimlilik

PUAN DURUMU: