26 Nisan 2024

2022-23 FIBA Şampiyonlar Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (Top 16 6.Hafta)

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde Top 16 turunun 6. ve son haftasını geride bıraktık.

3 temsilcimizin de play-off iddiası bulunmadığı için konsantre olmakta zorlandıkları, doğal olarak kaybettikleri, bizim adımıza formalite niteliğindeki bir haftayı geride bıraktık. Gelin her zaman olduğu haftanın panoramasını gibi birlikte hazırlayalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Kendi liginde, Liga Endesa’da düşme hattında yer alan ama sezon başından bu yana burada BCL’de hep iyi sonuçlar alan Manresa, bunun meyvesini çeyrek final biletini kaparak da almış oldu. Koç Martinez’in öğrencileri ilk maçta, İspanya’da 13 sayı farkla yendikleri Rytas karşısında çok iyi direndiler ve zorlu deplasmanda son nefeste 1 sayı farkla kaybetmelerine rağmen ikili averajda üstünlüğü korudukları için de çeyrek finale biletini kapmayı bildiler. Son hafta öncesinde play-off bileti kapan 7 takım zaten belliydi ve bu zorlu deplasmandaki dirençli oyunu ile son bileti kapan Manresa’yı biz de alkışlarla haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Her ne kadar Euroleague’de beklediğini alamamış olsa da bir alt seviyede, BCL’de ne kadar önemli bir skorer olduğunu kanıtlamış bir Marcus Foster. Bu hafta da son dönemdeki istikrarını ve verimliliğini korudu ve takımı Rytas Vilnius‘un konuk ettiği Manresa’yı 96-95’lik skorla galibiyete ulaşmasında başrol oyuncusuydu. 27 yaşında olan Amerikalı guard 32 dakika sahada kaldığı maçta 27 sayı (5-9 üçlük, 6-8 ikilik), 3 ribaund, 4 saist, 2 top çalma istatistikleriyle 24 verimlilik puanı elde etti ve biz de onu alkışlarla haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Marcus Foster (Rytas Vilnius): 27 sayı, 3 ribaund, 4 asist, 24 verimlilik
  • Nemanja Radovic (UCAM Murcia): 12 sayı, 11 ribaund, 2 asist, 3 t.çalma, 23 verimlilik
  • Javin DeLaurier (Hapoel Holon): 18 sayı, 8 ribaund, 3 top çalmai 23 verimlilik
  • Leon Kratzer (Telekom Bonn): 10 sayı, 12 ribaund, 2 asist, 23 verimlilik
  • Khadeen Carrington (Hapoel Jerusalem): 16 sayı, 5 ribaund, 5 asist, 19 verimlilik

PUAN DURUMU:

*** Gruplarını ilk 2 sırada bitiren 8 takım play-off bileti kaptılar. Eşleşmeler 24 Mart’ta çekilecek kuraya göre belli olacak. Grup liderleri 3 maçlık serilerde ev sahibi avantajına sahip olacak, aynı gruptaki takımlar play-off serisinde eşleşemeyecek.