4 Mayıs 2024

2022-23 Euroleague Fantasy Seçimleri (23. Hafta)

Turkish Airlines Euroleague‘de 2022-23 sezonu 23. hafta programı başlıyor.

Bu sezon da sizlerle beraber her hafta öncesi Euroleague Fantasy oyunundaki seçimlerim ve takımımda yaptığım güncellemeleri paylaşıyor olacağım. İşte yeni hafta öncesi takımda yaptığım güncellemeler ve değişiklikler.

Öncelikle takımımızdan ayrılacak isimlere bir bakalım:

  • Andrea Trinchieri (FC Bayern Munich)
  • Bonzie Colson (Maccabi Tel Aviv)
  • Augustine Rubit (FC Bayern Munich)
  • Vasilije Micic (Anadolu Efes)

Şimdi de yeni eklediğimiz isimleri inceleyelim:

  • Ettore Messina (Olimpia Milano): Milano bu sezonun en büyük hayal kırıklığı yaratan ekiplerinden birisi kuşkusuz. Ama geçen maçta konuk ettikleri dişli rakipleri Baskonia karşısında beklenen reaksiyonu göstermişlerdi. Bu maçta da yüksek moral-motivasyonla dişlerine göre bir rakip olan, özellikle deplasmanlarda zorlanan Kızıl Yıldız’ı yenerek çıkışlarını sürdüreceklerini düşünüyorum. Bu nedenle de koç Messina’nın bize en az 10 puan getirmesini bekliyorum.
  • Will Clyburn (Anadolu Efes): Amerikalı yıldız son 4 maçta da beklentilerin epey altında kalmış, hatta bu kötü serideki 2 maçta çift haneli skorları bile görememişti. Ama geçen hafta Baskonia maçındaki performansı ile olumlu sinyaller vermişti ki son Zalgiris maçında gelen kritik galibiyete de liderlik etti ve 29.7 verimlilik puanı ile de haftanın MVP’si oldu. Tekrar ritmini bulmuş Clyburn’ün Olympiakos karşısında da bize en az 20 puan getirmesini bekliyorum.
  • Tornike Shengelia (Virtus Bologna): İtalyan ekibinin sezon başından beri en güvendiği isimlerden biriydi Shengelia. Ama yaz döneminde milli takımda yaşadığı omuz sakatlığını yeni yeni atlatıyor diyebiliriz. Tecrübeli yıldız Ojeleye’nin sakatlığından doğan ekstra dakikaları da son maçta iyi değerlendirmiş ve onu takımda tutanlara 20.9 puan getirmişti. Bu maçta da denk rakiplerden biri olan Asvel’e konuk olacaklar ve kazanmalarını beklediğim maçta yine benzer bir puan katkısı bekliyorum ondan.
  • Darius Thompson (Cazoo Baskonia): Baskonia’nın Euroleague sahnesine kazandırdığı yeni çaylak guardlardan biri Thompson. Açıkçası Henry’nin doping testleri nedeniyle kontratının askıya alınması en çok ona yaradı. Son 2 maçta 1 numaradaki dakikaların ve sorumluluğun neredeyse tamamını omuzlarına aldı ve şuana kadar çok iyi taşıyor. Son iki maçta sırasıyla 39.6 ve 23 puan getirmişti. Bu maçta da evlerinde Pana karşısında kazanırken bizlere en 25 puan getirmesini bekliyorum.

İsterseniz ligimize BasketServisi_2022/23 katılabilirsiniz ve birlikte mücadele edebiliriz sezon boyunca. Katılım şifresi: 09D0FBFE

Takımımızın son görüntüsü bu şekilde: