26 Nisan 2024

2022-23 7DAYS EuroCup Haftanın Panoraması ve Ödüller (18.Hafta)

7DAYS EuroCup 18. hafta programını geride bıraktık ve normal sezonu da tamamlamış olduk.

Her iki temsilcimizin de yüzümüzü güldürdüğü bir haftayı geride bıraktık. Gelin her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Ülkelerinde devam eden işgal nedeniyle iç saha maçlarını Letonya’nın Riga kentinde oynayan Ukrayna ekibi Prometey, ilk kez yer aldığı organizasyonda sergilediği flaş performanslarla dikkatleri sezon boyunca üstüne çekmişti ve kapanışı da klas bir şekilde yaptılar! Güçlü ve tecrübeli İtalyan ekibini 93-76’lık skorla beklenenden çok daha rahat bir şekilde yenmeyi başardılar. Ama bu sıradan bir galibiyet değildi; bu galibiyet sayesinde normal sezonu Badalona’nın önünde lider bitirdiler ve play-off boyunca, finale kadar tüm maçlarını ev sahibi avantajı ile oynayacaklar! Biz de koç Bagatskis yönetimindeki Ukrayna ekibini kutluyor ve alkışlarla haftanın takımı olarak ödüllendiriyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Organizasyonun yeni takımlarından birisi olan Hapoel Tel Aviv, ilk sezonunda tam anlamıyla fırtına gibi esti. Kesenin ağzını açıp iyi transferler yaparak kısa vadede hedeflerinin Euroleague olduğunu gösterdiler. Bu sezon Avrupa basketboluna kazandırdıkları önemli isimler de oldu ve bunların başında 24 yaşındaki Fransız asıllı Amerikalı uzun Jaylen Hoard geliyor kuşkusuz. NBA patentli atletik uzun normal sezonun son maçında Promitheas karşısında 108-69’luk skorla elde edilen görkemli galibiyetin de başmimarıydı. 22 dakika sahada kalırken 10-14 ikilik, 3-3 s.atış ile 23 sayı üretti ve istatistiklerine 11 ribaund, 2 asist, 3 top çalma ekleyerek 34 verimlilk puanına ulaştı. Biz de onu bu nefis performansı nedeniyle haftanın MVP’si seçiyoruz. Hoard daha önce sezonun 4. haftasında da MVP seçilmişti.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Jaylen Hoard (Hapoel Tel Aviv): 23 sayı (10-14 ikilik), 11 ribaund, 2 asist, 3 t.çalma, 34 verimlilik
  • Tomislav Zubcic (London Lions): 24 sayı, 3 ribaund, 4 asist, 26 verimlilik
  • James Palmer (Bourg): 22 sayı (4-6 üçlük), ribaund, 26 verimlilik
  • Ondrej Balvin (Prometey): 14 sayı (6-7 ikilik), 9 ribaund, 25 verimlilik
  • Onuralp Bitim (Frutti Extra Bursaspor): 24 sayı, 5 ribaund, 5 asist, 23 verimlilik

PUAN DURUMU: