5 Mayıs 2024

2022-23 7DAYS EuroCup Haftanın Panoraması ve Ödüller (13.Hafta)

7DAYS EuroCup 13. hafta programını geride bıraktık.

Türk Telekom’un farklı galibiyeti ile keyfimizin yerine geldiği, Frutti Extra Bursaspor’un deplasmandaki mağlubiyeti ile canımızın sıkıldığı zorlu bir haftayı daha geride bıraktık. Gelin haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Çekya milli takımının başında son yıllarda önemli başarılara imza atan İsrailli koç Ginzburg, kulüp seviyesinde de Ukrayna temsilcisi Prometey ile adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor. Ülkede devam eden işgal nedeniyle Letonya’nın Riga kentinde maçlarını oynayan ekip, tarihinde ilk kez yer aldığı organizasyonda grubunun favorileri arasında gösteriliyor artık. Bu hafta da turnuvanın şampiyonluk adaylarından biri olarak gösterilen Badalona’yı nefis bir hücum performansı eşliğinde, yine göze hoş gelen bir basketbol eşliğinde 95-90’lık skorla devirmeyi başardılar. Biz de onları aldıkları bu ses getiren galibiyetin ardından alkışlarla haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Geçen sezon Winner Ligi’nin MVP’si seçilen Chinanu Onuaku, bu sezona Sassari ile başlamıştı ama sonrasında tekrar İsrail’e döndü ve Hapoel Tel Aviv ile EuroCup sahnesinde ilk kez boy göstermeye başladı. 26 yaşındaki NBA patentli uzun Avrupa basketboluna artık tam anlamıyla alıştı diyebiliriz ve bir sonraki rotasının artık Euroleague olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Son haftalarda biraz sessiz kalmıştı ama bu hafta Trento deplasmanında kendisini hatırlattı ve 60-78 gibi farklı kazandıkları maçta her iki pota altında da oyunu tam anlamıyla domine etti. 25 dakika süre alırken 22 sayı (8-8 2sayı, 6-8 s.atış), 8 ribaund, 3 asist, 3 top çalma ile tam 35 verimlilik puanına ulaştı ve bizden de alkışlarla haftanın MVP’si ödülünü kaptı.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Chinanu Onuaku (Hapoel Tel Aviv): 22 sayı (8-8 2sayı), 8 ribaund, 3 asist, 3 t.çalma, 35 verimlilik
  • DJ Kennedy (Prometey): 23 sayı, 7 ribaund, 5 asist, 34 verimlilik
  • Bruno Caboclo (Ratiopharm Ulm): 33 sayı (14-17 2sayı), 8 ribaund, 34 verimlilik
  • Aleksander Balcerowski (Gran Canaria): 20 sayı (5-6 3sayı), 5 ribaund, 27 verimlilik
  • Josh Adams (Cedevita Olimpija): 16 sayı, 2 ribaund, 4 asist, 27 verimlilik

PUAN DURUMU: