25 Nisan 2024
Blog / NBA

2022-2023 NBA Sezonu MVP Ödülü İçin Favori Luka Doncic Oldu

2021-22 NBA sezonu Golden State Warriors’ın şampiyonluğuyla sonuçlandıktan sonra gözler gelecek sezon için takımların yapacağı hamlelere çevrilmiş durumda. ABD menşeli bahis şirketi Fanduel gelecek sezon için MVP ödülü oranlarını açıkladı.

Buna göre listenin başında Dallas Mavericks’in Sloven yıldızı Luka Doncic yer aldı. 23 yaşındaki Sloven yıldız geçen sezon yaz döneminde Slovenya ile Olimpiyatlarda boy göstermesinin de etkisiyle sezona yavaş başlamış ve ocak ayından itibaren performansını yukarı çekmişti.

En değerli oyuncu ödülü için ikinci sırada geçen sezon ligin sayı kralı olan Philadelphia 76ers’ın uzunu Joel Embiid yer aldı. Embiid geçen sezon ligin sayı kralı olmasına karşın play-off döneminde hem elinden hem de yüzünden yaşadığı sakatlıklardan ötürü beklenen performansı ortaya koymamıştı.

Listenin üçüncü sırasında ise 2020-21 sezonunda Milwaukee Bucks ile şampiyonluk kazanan ve finallerin MVP’si seçilen Giannis Antetokounmpo yer alırken; son iki sezon ligin en değerli oyuncusu seçilen Nikola Jokic ancak beşinci sırada kendine yer buldu.

Altıncı sırada bu sezon kariyerinin dördüncü şampiyonluğunu yaşayan ve finallerin MVP’si seçilen Stephen Curry yer alırken; Boston Celtics’in yıldız kanat oyuncusu Jayson Tatum yedinci, Memphis Grizzlies ile bu sezon en çok gelişme kaydeden oyuncu ödülünü kazanan Ja Morant ise sekizinci sırada yer aldı.