25 Nisan 2024
NBA

2020 NBA Draftı’nın 1 Numara Seçimi Kim Olacak

18 Kasım gecesi gerçekleştirelecek olan 2020 NBA Draft organizasyonunda herkes ilk sıradan hangi takımın hangi oyuncuyu seçeceğini merakla bekliyor.

ESPN’in haberine göre ise ilk 3 sıradan seçilecek isim neredeyse kesin gibi. Hatta takım yöneticileri arasında bir numaranın kim olacağı konusunda da ortak bir görüş söz konusu.

Haberin detaylarında LaMelo Ball, Anthony Edwards ve James Wiseman isimlerinin ilk 3 sıradan seçilmesine kesin gözüyle bakılırken, aralarında yeri en garanti olan ve aynı zamanda birinci sıradan seçilmesine yüksek ihtimal gözüyle bakılan isim ise Pelicans forması giyen Lonzo Ball’un kardeşi LaMelo Ball.

2001 doğumlu olan 2.00 metre boyundaki guard 2019-20 sezonunda son olarak Avustralya NBL ekiplerinden Illawara Hawks forması giymiş, 12 maçta ortalama 30.8 dakika süre alırken 17.0 sayı, %24.4 3sayı, 7.5 ribaund, 7.0 asist, 1.7 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Diğer taraftan NBA kulislerinde yer alan haberlere göre draftın hemen öncesinde takımlar arasında bir takas gerçekleşebilir ve seçim sıraları değişebilir. 4. sıradan seçim yapacak Chicago Bulls, 7. sıradan seçim yapacak olan Detroit Pistons ve 25. sıradan seçim yapacak olmasına rağmen elinde George ve Westbrook takaslarından elde ettiği bir çok seçim hakkı olan Thunder’ın bu takas senaryolarında adı geçiyor.

Ayrıca ilk sıradan seçim yapacak Minnesota Timberwolves ve 2. sıradan seçim yapacak olan Golden State Warriors’un kadrolarına yeni eklemeler yaparak güçlenmek adına bu haklarını takas etmeye sıcak baktıkları da biliniyor.