Anadolu Efes ile üst üste iki sezon Turkish Airlines EuroLeague şampiyonluğu yaşayan ve Final Four MVP’si seçilen Vasillije Micic’in yaz döneminde NBA’e gitmesi bekleniyor.
Sırp gardın NBA’deki haklarını elinde bulunduran Oklahoma City Thunder, birçok takımın Micic’i kadrosuna katmak istemesine karşın oyuncuyu elinden çıkarmaya sıcak bakmıyor. Bu yüzden Vasillije Micic’in NBA hayali henüz gerçekleşmedi.
Sırp yıldız geçtiğimiz günlerde Syros adasında Georgios Printezis’in düzenlediği EgeBall festivaline katıldı ve Eurohoops’a özel bir röportaj verdi.
Verdiği demeçte bir NBA takımıyla anlaşmaması halinde Anadolu Efes ile olan kontratına sadık kalacağının altını çizen Micic’in röportajından öne çıkan başlıklar şu şekilde:
“Bunda çok garip bir durum yok. Halen önceliğim NBA’e gitmek. Dünyanın en üst düzey liginde kendimi denemek istiyor. Orada ortamın nasıl olduğunu bizzat tecrübe etmek istiyorum. Hayalim bu. Ancak henüz ortada netleşen bir durum yok. Menajerlerim ve ben bunun gerçekleşmesi için uğraşıyoruz ama bu hayal gerçekleşmezse Anadolu Efes ile oynamaya devam edeceğim.”
“Anadolu Efes’te dört yılım geçti. Takıma dün gelmiş gibi taze hissediyorum çünkü her şey çok hızlı gelişti benim adıma. Takımla beraber son iki sezonda yakaladığımız başarı inanılmaz. Bu sonucu elde etmek benim için harika bir deneyim oldu. Basketbolu çok seviyorum, birçok şeyi basketbola adadım ve yakalanan bu başarılar benim için o kadar da büyük bir sürpriz değil. Dışarıdan basketbolu takip eden insanlar kesinlikle zorlandığımı biliyorlar ve bu da kariyerimin bir parçasıydı. Şimdi her anın tadını çıkarıyorum”.
Eurohoops
