22 Nisan 2025

Analiz: Panathinaikos, 21-0’lık Müthiş Seriyle Alba Karşısında Sürprize İzin Vermedi

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, konuk ettiği son sıradaki Alba Berlin karşısında zorlans da son çeyrekteki 21-0’lık müthiş serisi sayesinde OAKA’dan 91-81’lik skorla galibiyet çıkarmayı başardı.

Bu sonuçla koç Ataman’ın ekibi derecesini 19-11 yaptı ve 3. sırada yer aldı. Alba ise 5-25 ile son sırada kalmayı sürdürdü.

Panathinaikos’ta Jerian Grant 19 sayı, 2 ribaund, Kendrick Nunn 18 sayı, 3 asist, Lorenzo Brown 13 sayı, 3 ribaund, Wenyen Gabriel 13 sayı, 8 ribaund, Juancho Hernangomez 9 sayı, 8 ribaundla oynadı. Milli oyuncumuz Cedi Osman ayak bileğinden sakatlandı ve 4 dakika süre alabildiği maçı 2 sayıyla erken tamamladı.

ALBA Berlin’de ise Matt Thomas 14 sayı, 4 ribaund, Gabriele Procida 13 sayı, 3 ribaund, Yanni Wetzell 11 sayı, 1 ribaund, Louis Olinde 9, Tim Schneider 8 sayıyla mücadele etti.

Panathinaikos, ALBA Berlin’i Muhteşem Son Çeyrekle Devirdi

OAKA’da oynanan EuroLeague mücadelesinde Panathinaikos AKTOR, son çeyrekte ortaya koyduğu etkileyici performansla ALBA Berlin’i mağlup etti. Cedi Osman ve maç sırasında sakatlanan Ioannis Papapetrou gibi önemli oyuncularından yoksun olan Yunan temsilcisi, 4. çeyrekte tam 21-0’lık bir seri yakalayarak geri dönüşe imza attı ve taraftarlarını ayağa kaldırdı.

🔄 Dengeli Başlangıç, Panathinaikos Ritmi Yakaladı

Maça iki takım da tempolu başlasa da Panathinaikos kısa sürede Grant, Nunn ve Gabriel önderliğinde 12-4’lük bir seriyle öne geçti. ALBA ise Louis Olinde ve Procida’nın üçlükleriyle farkı kapattı. Konuk ekip, Robert Baker’ın isabetiyle skoru 19-19‘a getirerek beraberliği sağladı. Ancak Grant’ın 4/4 serbest atışı, ilk çeyreği 23-19 ev sahibi lehine kapattı.

🧠 İkinci Çeyrek: Ataman’dan Erken Mola ve Savunmaya Etkisi

İkinci çeyreğe kötü başlayan Panathinaikos’ta koç Ergin Ataman, sadece 102 saniye içinde mola almak zorunda kaldı. Molanın ardından yeşil-beyazlılar savunma dozunu artırdı ve Grant, Papapetrou ve Nunn’ın katkısıyla skoru 44-32‘ye kadar getirdi. Devrenin sonunda ALBA, birkaç basket bulsa da Panathinaikos devreyi 46-35 önde tamamladı.

⚠️ Üçüncü Çeyrek: ALBA Fırtınası Karşısında Panathinaikos Şaşkın

Üçüncü çeyreğe etkili başlayan konuk ALBA Berlin, Wetzell, Procida ve Thomas’ın sayılarıyla 12-2’lik seri yakaladı ve farkı eritti. Panathinaikos, Papapetrou’nun sakatlığı sonrası dengesini iyice kaybetti. ALBA öne geçmeyi de başardı: 54-55. Tim Schneider’in üçlüğüyle skor 56-58 oldu. Ancak ev sahibi ekip serbest atışlar ve iç-dış dengesini koruyarak skoru 66-64 yaparak son çeyreğe önde girdi.

💥 Dördüncü Çeyrek: 0-10’dan 21-0’a!

Son çeyreğe ALBA fırtına gibi girdi. Thomas’ın sayıları, teknik faulden gelen serbest atışlar ve dış isabetlerle Alman ekibi skoru 66-74‘e getirdi. Panathinaikos’un koçu Ataman kenarda öfkeliydi. Ancak ne olduysa bu andan sonra oldu…

Kendrick Nunn ve Jerian Grant önderliğinde hücumda ritim yakalayan Panathinaikos, Gabriel’in enerjisiyle boyalı alanda üstünlük kurdu. Takım savunmasıyla ALBA’yı tam 6 dakika boyunca sayı atamaz hale getiren PAO, 21-0’lık tarihi bir seri yakaladı.

OAKA’daki atmosfer adeta patladı.

ALBA, son dakikalarda çizgiden birkaç sayı bulsa da farkı kapatamadı. Panathinaikos, maçı domine ederek 91-81 galip geldi.

🗣️ Öne Çıkan Notlar
  • Panathinaikos, Cedi Osman ve Papapetrou gibi önemli eksiklerine rağmen mücadeleyi bırakmadı.
  • ALBA, üçüncü çeyrekte üstünlüğü alsa da son çeyrekte çöküş yaşadı.
  • Ergin Ataman, aldığı teknik faul sonrası takımını yeniden motive etti.