30 Nisan 2024

James Harden Philadelphia 76ers İle Kontrat Uzatmaya Yakın

Sezon ortasında sansasyonel bir takasla Brooklyn Nets’den ayrılarak Philadelphia 76ers’a takas olan James Harden, takımıyla yeni sözleşme konusunda anlaşmaya yakın.

Bleacher Report’da yer alan habere göre Harden, Philadelphia 76ers ile 3 yıllık yeni kontrat imzalamaya hazırlanıyor. Harden’ın 30 haziranda başlayacak serbest oyuncu pazarı öncesi kontratı bir yıl 47.7 milyon dolarlık oyuncu opsiyonu bulunuyordu.

All-star gard, geçtiğimiz sezon yaşadığı kas sakatlıkları sebebiyle kariyerinin şut yüzdesi olarak en verimsiz sezonunu geçirdi. Takımı 76ers, konferans yarı finallerinde Miami Heat’e 4-2 elenirken Harden sergilediği istikrarsız performansla eleştirilere maruz kalmıştı. Bu yüzden yıldız oyuncunun Philadelphia 76ers beklenenin aksine daha kısa vadeli bir sözleşme uzatması bekleniyordu.

İlgili raporda, James Harden’in 3 yıllık uzatma karşılığında 76ers’dan en fazla 150.7 milyon dolar kazanması bekleniyor.

Analiz

James Harden, geride bırakmaya hazırlandığımız sezonda yayın gerisinden %33 isabetle en verimsiz şut performansını sergiledi. Yaşadığı sakatlıklardan ötürü 65 maçta görev alabilen yıldız basketbolcu potaya ataklarında da eski keskinliğinden uzaktı. Buna karşın oyun kurma bahsinde halen ligin en elit oyuncuları arasında yer alan Harden, maç başında 10.3 asist ortalaması yakaladı. Özellikle play-off döneminde Miami Heat serisinde maçların son çeyreğinde sorumluluk almaktan kaçınması kafalarda soru işareti yarattı. Yıldız oyuncunun önümüzdeki sezon geçmiş yıllardaki form düzeyine ulaşıp ulaşamayacağını hep birlikte göreceğiz.