30 Nisan 2024

Charlotte Hornets Yeni Koçunu Buldu

NBA’de son iki sezon James Borrego yönetiminde play-in yapan Charlotte Hornets, sezonun bitmesiyle Meksika kökenli teknik adam Borrego ile yolları ayırmıştı. Yeni koç arayışlarını sürdüren Hornets nihayet kararını verdi.

ESPN’den Adrian Wojnarowski’nin raporuna göre Charlotte Hornets, Golden State Warriors’da Steve Kerr’in asistanlığını yapan Kenny Atkinson ile anlaştı. Rapora göre Hornets, Atkinson ile dört yıllık sözleşme imzalayacak.

Analiz

Kadrosunda LaMelo Ball, Miles Bridges gibi genç, yetenekli ve gelişime açık oyuncular barındıran Hornets geçtiğimiz sezon ofansif verimlilikte ligin en iyi beş ekibi arasında yer almayı başarmıştı. James Borrego yönetiminde maç başına 115.3 sayıyla ligin en çok skor üreten dördüncü takımı olan Hornets, potasında ise 114.9 sayı görerek bu kategoride ligin en kötü altıncı ekibi oldu.

Kenny Atkinson, Brooklyn Nets’in başında dört sezonda takımı sıfırdan yeniden yapılandırarak son sezonunda play-off oynatmayı başarmıştı. Özellikle oyuncu gelişiminde oldukça başarılı bir teknik adam olan Atkinson yönetiminde Hornets’ın bu yaz alması gereken önemli kararlar var.

Geçen sezona oldukça hızlı giren Miles Bridges’in kontratı sona eriyor. Bunun yanında takımın çember savunmasındaki zafiyeti onları free-agent piyasasında blok tehdidine sahip bir pota altı oyuncusu almaya itecektir.