30 Nisan 2024

Arturas Karnisovas: “Daha İyi Bir Takım Yaratmamız Gerekiyor”

Chicago Bulls, geçtiğimiz yaz döneminde basketbol operasyonları başkanlığına Arturas Karnisovas’ın gelmesinden sonra 2017 sezonundan sonra ilk kez bu yıl NBA play-offlarında boy gösterdi.

Normal sezonun ilk iki ayında çekirdek kadroları sağlıklı kaldığı müddetçe doğu konferansının zirvesindeydiler. Fakat önce Lonzo Ball ardından Alex Caruso’nun uzun soluklu sakatlığında daralan rotasyonla beraber all-star arasından sonra zorlu fikstürün de etkisiyle tökezlediler ve play-offlara ancak altıncı sıradan girebildiler. Doğu konferansı ilk turunda ise son şampiyon Milwaukee Bucks’a 4-1 elenmekten kurtulamadılar.

Yine de dört yıldır play-off dışında kalan Chicago Bulls için bu sezon elde edilen başarı küçümsenecek cinsten değildi. Litvanyalı basketbol adamı Arturas Karnisovas Bulls’un başında ilk sezonunda rekabetçi bir kadro kurmayı başardı ve United Center tribünlerini ateşledi.

Karnisovas, House of Basketball’a verdiği demeçte Chicago Bulls ile zirveye oynayan bir takım yaratmak istediğini şöyle vurguladı:

“Öğrencilik yıllarımdan beri Bulls formaları giyiyordum ve Michael Jordan sayesinde onların hayranıydım. Geçtiğimiz sezon göreve geldiğimde bu organizasyon ve şehrin daha iyi bir takım hakkettiğini anladım. Bu sezon aşama kaydettik ama mevcut durum yeterli değil. Önümüzdeki sezon daha iyi bir ekip yaratmak zorundayız.”

Basketnews

Yaz döneminde son iki sezon sergilediği çıkışla iki kez all-star seçilen Zach LaVine’in kontratı sona erecek. Sınırlı serbest oyuncu statüsünde free-agent olacak LaVine’e gelecek teklifleri karşılama şansları bulunuyor. Bunun yanında takımın en önemli eksiği yedek beş numara ve bench katkısı olarak öne çıktı. Geçtiğimiz yılın çaylağı Ayo Dosunmu ilk sezonunda takıma önemli katkı verse de Coby White’dan bilhassa play-offlarda istedikleri katkıyı alamadılar.