30 Nisan 2024

Kenneth Faried: “CSKA Moskova NBA Seviyesinde Bir Takım”

Bilindiği üzere CSKA Moskova, geçtiğimiz günlerde kadrosunu NBA patentli uzun Kenneth Faried ile güçlendirmişti.

Turkish Airlines EuroLeague sezonunun ilk maçında Olimpia Milano karşısında sakatlanarak yaklaşık iki ay sahalardan uzak kalacak Nikola Milutinov’un boşluğunu kapatmak için Rus temsilcisi Faried ile iki aylık geçici kontrat imzaladı.

NBA’de 9 sezon geçiren yıldız oyuncu, yeni takımının internet sitesine verdiği demeçte CSKA Moskova’nın NBA seviyesinde bir kadroya sahip olduğunu dile getirdi. Kenneth Faried’in açıklamaları şöyleydi:

“NBA seviyesinde bir takım olan, CSKA Moskova gibi önemli bir organizasyonun parçası olduğum için çok mutluyum. Umuyorum takıma katkı verebilirim ve hedeflerimize ulaşabiliriz. Burada oynama fırsatı bulduğum için minnettarım.”

NBA kariyerinde 9 sezon boyunca Denver Nuggets, Brooklyn Nets ve Houston Rockets gibi takımların formasını giyen Faried, son olarak bu sezon NBA Yaz Ligi’nde Portland Trail Blazers formasını terletmişti. Serbest oyuncu olarak NBA’den kontrat bulamayan Faried, CSKA Moskova ile anlaşmadan önce basketbol kariyerine Porto Riko’da sürdürmenin planlarını yapıyordu.

Kenneth Faried ile iki aylık geçici sözleşme imzalayan CSKA Moskova’da koç Dimitris Itoudis, yıldız oyuncuyu geçtiğimiz sezondan bu yana takip ettiklerini dile getirdi. NBA patentli uzunun kontratı iki aylık olsa da; Rus kulübü opsiyonu kullanıp, yıldız ismi bir sezon boyunca kadrosunda tutabilir.