30 Nisan 2024

Kenneth Faried CSKA Moskova ile Sözleşme İmzaladı

Turkish Airlines EuroLeague’in güçlü takımlarından CSKA Moskova uzun rotasyonunu NBA patentli bir isimle güçlendirdi.

EuroLeague’in ilk haftasında Olimpia Milano ile oynanan maçta sakatlanan ve parkelerden yaklaşık iki ay uzak kalacak Nikola Milutinov’un boşluğunu Kenneth Faried ile doldurdular. Kenneth Faried, NBA Yaz Ligi’nde Portland Trail Blazers formasıyla boy göstermiş, fakat serbest oyuncu olarak hiçbir NBA takımından istediği kontratı alamamıştı. Leones de Ponce kulübü, yaptığı açıklamayla transferi doğruladı.

NBA kariyerinde dokuz sezon boyunca Denver Nuggets, Houston Rockets ve Brooklyn Nets formalarnı giyen Kenneth Faried, 2011 NBA draftinde ilk tur yirmi ikinci sıradan seçilmişti. NBA’de geçirdiği 9 sezonda 478 maça çıkan 31 yaşındaki uzun bu karşılaşmaların 385’inde ilk beş başlarken 11.4 sayı, 8.1 ribaunt ve 1.0 asist ortalamaları yakaladı.

2.03’lük pota altı oyuncusu boyuna kıyasla oldukça iyi ribaunt alan bir isim. Kariyerinin ilk yıllarında Denver Nuggets formasıyla ligin dikkat çeken genç oyuncularından biriydi. Fakat, Faried basketbolun değişmesi ve çok yönlü oyuncuların daha çok tercih edilmesi neticesinde şutu olmadığı için kısa sürede gözden düştü.