30 Nisan 2024

Slovenya İspanya’yı Yenip Grup Liderliğini Kaptı

Tokyo Olimpiyatları’nda C grubunda grup liderliği mücadelesinde Slovenya İspanya’yı 95-87 yenerek grup liderliğini kaptı.

Slovenya’da Luka Doncic ilk periyotta faul problemine girmesine karşın maçı 12 sayı, 14 ribaunt ve 9 asistle noktaladı. Mike Tobey 16 sayı ve 14 ribauntla takıma önemli skor katkısı verirken, Vlatko Cancar yayın gerisinden 4/7 isabetle 22 sayı üreterek sahanın en skorer ismi oldu.

Maçın büyük bölümünü önde götüren ve Doncic’in savunmasında iyi iş çıkaran İspanya’da ise Ricky Rubio 18 sayı ve 9 asistle öne çıkan isim oldu. Alberto Abelde’nin 14, Sergio Lull ve Rudy Fernandez’in 12’şer sayılık performansları galibiyet için yeterli olmadı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN BKNZ:

Maça iyi başlayan İspanya Marc Gasol ve Ricky Rubio ikilisinin isabetleriyle oyun üstünlüğünü ele aldı.  Luka Doncic, Victor Clever’in savunmasında zorlanırken, Slovenya ilk periyotta Vlatko Cancar’ın basketleriyle oyunun içinde kalmayı başardı. Luka Doncic periyot sonunda üçüncü faulünü alıp kenara gelmesine karşın Slovenya Klemen Prepelic ve Edo Muric’in yayın gerisinden bulduğu isabetlerle ikinci periyoda iyi başladı. İspanya ise dengede geçen ikinci çeyreğin sonunda Ricky Rubio’nun üçlüğüyle soyunma odasına 44-41 önde gitti.  

İkinci periyoda Rudy Fernandez’in yayın gerisinden bulduğu isabetlerle iyi başlayan İspanya rakibi karşısında farkı 12 sayıya kadar çıkardı. Fakat çeyreğin ortalarında Vlatko Cancar’ın yayın gerisinden bulduğu isabetlerle Slovenya farkı eritip skora ortak oldu.

Son çeyrekte oyunda büyük çekişme vardı. Faul hakkını erken dolduran İspanya karşısında bu avantajı iyi kullanan Slovenya Luka Doncic ve Mike Tobey’nin ikili oyunlarıyla skor üstünlüğünü ele aldı. Son bir buçuk dakikaya üç sayı farkla önde giren Slovenler maçı da 95-87 kazanarak C grubunu lider bitirdi.