30 Nisan 2024

Fenerbahçe Beko Koçluk Görevi İçin Aleksandar Djordjevic ile Anlaştı

Fenerbahçe Beko, Igor Kokoskov’un takımdan ayrılıp Dallas Mavericks’te asistan koçluk görevine geçmesinin ardından baş antrenörlük görevi için Sırp koç Aleksandar Djordjevic ile anlaştı.

Kulübün resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre, 54 yaşındaki Sırp antrenörle üç yıllık anlaşmaya varıldığı kamuoyuyla paylaşıldı.

Aleksandar Djordjevic koçluk kariyerinde daha önce Olimpia Milano, Benetton Treviso, Panathinaikos, Bayern Munih ve son olarak Virtus Bologna takımlarını çalıştırdı. 2018-2021 sezonları arasında çalıştırdığı Virtus Bologna ile ilk sezonunda FIBA Şampiyonlar Ligi’ni kazanan Sırp antrenör, geçtiğimiz sezon EuroCup’ta yarı finalde Unics Kazan’a 2-1’lik skorla elenmişti. Djordjevic, geçtiğimiz sezon İtalya Lega Basket Serie A’da ise final serisinde EuroLeague temsilcisi Olimpia Milano’yu 4-0’lık skorla geçerek lig şampiyonluğuna ulaştı.

Aynı zamanda 2014-2019 yılları arasında Sırbistan milli takımının başında da görev yapan deneyimli koç, Sırp milli takımının başında 2014 Dünya Şampiyonası, 2017 Avrupa Şampiyonası ve 2016 Rio Olimpiyatları’nda final oynama başarısı yakalamış fakat, üç finali de kaybederek gümüş madalya kazanmıştı. Aleksandar Djordjevic, 2019 Dünya Şampiyonası’nda Sırbistan’ın çeyrek finalde Arjantin’e elenmesinin ardından milli takımdaki görevinden ayrıldı.