30 Nisan 2024

Boston Celtics Takas Dönemine Hızlı Başladı

NBA’de geçtiğimiz sezon gösterdiği performansla hayal kırıklığı yaratan Boston Celtics yaz döneminde önemli hamleler yapmaya devam ediyor. 

ESPN’den Adrian Wojnarowski’nin haberine göre, Celtics, Tristan Thompson’ı Atlanta Hawks’a gönderip karşılığında Kris Dunn ve 2023 ikinci tur draft hakkı aldı. Atlanta Hawks ise Tristan Thompson’ı Sacramento Kings’e göndererek karşılığında gard Delon Wright ile gard rotasyonunu güçlendirdi.

Bu hamle dışında, Boston Celtics geçtiğimiz sezon Gordon Hayward takası sonucunda elinde bulunan trade exception hakkını kullanarak Dallas Mavericks’ten Josh Richardson’ı kadrosuna kattı.

Editör Yorumu

Celtics daha önce yıldız gardı Kemba Walker’ı Al Harford ve Moses Brown karşılığında Oklahoma City Thunder’a yollayarak uzun rotasyonuna eklemelerde bulunmuştu. Al Harford’ın takıma katılmasının ardından Tristan Thompson’a olan ihtiyacın azalacağını düşünmek yanlış olmaz.

Kris Dunn ise geçtiğimiz sezon sakatlıklardan ötürü Atlanta Hawks’ta sadece 4 maçta forma giyebildi. Sağlıklı olduğunda ligin önemli kısa savunucuları arasında olan Dunn’ın takıma ne kadar katkı verebileceği soru işareti.  

Dallas Mavericks’ten kadroya katılan Josh Richardson ise son iki sezon sürekli takım değiştirdi. Sixers ve Mavericks’te beklentileri karşılayamayan 28 yaşındaki gard, geçtiğimiz sezon Dallas’ta play-off döneminde kesik yemişti.

Atlanta Hawks üç takımın dahil olduğu takasta Sacramento Kings’den Delon Wright’ı kadrosuna katarak yedek oyun kurucu eksiğini kısmen gidermiş oldu. Sezon sonunda serbest kalacak Lou Williams’ın boşluğunu doldurmak adına Hawks adına olumlu bir hamle. Wright her ne kadar geçtiğimiz iki sezon üç takım değiştirip beklentileri karşılayamasa da kenardan gelerek takıma skor katkısı verebilecek yeteneğe sahip.

Dallas Mavericks açısındansa beklentilerin altında kalan Josh Richardson’ın 13 milyon dolarlık kontratından çıkmak takımın serbest oyuncu pazarında hareket alanını genişletecektir. Bu sayede Mavericks free-agent piyasasında elini güçlendirdi.