30 Nisan 2024

Fenerbahçe Beko Panathinaikos Karşısında Farklı Kaybetti

Turkish Airlines Euroleague’in beşinci haftasında Fenerbahçe Beko Panathinaikos ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Sarı lacivertliler koç Igor Kokoskov’un iki teknik faul alarak diskalifiye olduğu mücadelede Yunan temsilcisi Panathinaikos’a 80-68 kaybetti.

Fenerbahçe Beko ribauntlarda rakibine 35-23 yenilirken savunmada rakibin ana hücum opsiyonu Nemanja Nedovic’i savunmakta zorlandı. Sırp yıldız maçı 12/7 üç sayılık isabetiyle 28 sayıyla tamamlayarak maçın yıldızı oldu. Fenerbahçe Beko’daysa Lorenzo Brown 17 sayıyla takımın en skorer ismi olurken Ahmet Düverioğlu 15 sayıyla oynadı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYIN

Maça iki takım da hücumda tutuk başlarken ilk dört buçuk dakika 12-5 Panathinaikos üstünlüğüyle geçildi. Bu dakikadan sonra Nemanja Nedovic liderliğinde bulduğu üçlüklerle farkı açan Panathinaikos ilk periyodu 22-13 önde kapattı. İkinci periyotta hücumda daha iyi organize olan sarı lacivertliler Ahmet’in basketleriyle farkı eritmeyi başardı. İlk devre boyunca rakibin sert savunması karşısında faul çizgisine gidemeyen Fenerbahçe’de koç Igor Kokoskov hakemlere yaptığı itirazlar sonucunda oyundan ihraç edildi. Nando De Colo rakibin sert savunması karşısında bir türlü ritim yakalayamasa da sarı lacivertliler soyunma odasına 7 sayı farkla 37-30 geride gitti.

Üçüncü çeyreğin ilk beş dakikalık bölümünde 13-6’lık seri yakalayan Fenerbahçe Beko maçta dengeyi yakaladı 43-43. Bu dakikadan sonra hücumda vites yükselten ve sarı lacivertlilerin adam değişmeli ikili oyun savunması karşısında bulduğu üçlüklerle farkı açan Panathinaikos son periyoda 6 sayı farkla önde girdi. Son çeyrekte sarı lacivertliler farkı bir ara beş sayıya kadar indirmeyi başarsa da maç sonunu kötü oynayarak Yunanistan deplasmanında 12 sayı farkla mağlup oldu.

Turkish Airlines Euroleague’de üst üste üçüncü mağlubiyetini alan Fenerbahçe Beko altıncı haftada Maccabi Playtika Tel-Aviv’e konuk olacak.

Çeyrek Skorları

1. Çeyrek: 22-13

2. Çeyrek: 15-17 (37-30)

3. Çeyrek: 25-26 (62-56)

4. Çeyrek: 20-12 (80-68)