30 Nisan 2024

Anadolu Efes Tofaş Karşısında Farka Gitti

Gloria Cup Basketbol Turnuvasının üçüncü gününde ING Basketbol Süper Ligi’nin güçlü takımlarından Tofaş ile Anadolu Efes karşı karşıya geldi. Geçtiğimiz sezonki kadrosunu muhafaza eden ve bu yıl hem lig hem Turkish Airlines Eurolegue‘de şampiyonluk hedefleyen lacivert beyazlılar TOFAŞ karşısında rahat bir galibiyet aldı. Maçı baştan sona önde götüren Anadolu Efes’de maçın yıldızı 22 sayı üreten Vasillije Micic oldu.

Anadolu Efes, maça Tolga Geçim, Adrien Moerman, Tibor Pleiss, Vasillije Micic Krunoslav Simon beşiyle başladı. İlk çeyrekte Tolga Geçim ve Vasillije Micic’in skorer oyunuyla Tofaş karşısında Anadolu Efes farkı 9 sayıya kadar çıkardı. Bu ikilinin oyundan çıkmasının ardından hücumda sayı üretmekte zorlanan lacivert beyazlılar karşısında TOFAŞ, yeni transfer Semaj Christon’dan bulduğu 10 sayıyla farkı 5 sayıya indirdi. İlk çeyrek 18-23 Anadolu Efes üstünlüğüyle geçildi.

İkinci periyodun ilk 5 dakikalık bölümünde iki takım da karşılıklı basketler buldu. Bu bölümde TOFAŞ Jeremy Simmons ve Sean Kilpatrick’in sayılarıyla etkili olurken, Anadolu Efes Vasillije Micic’in yayın gerisinden bulduğu basketlerle farkı 7 sayıya çıkardı 27-34. Anadolu Efes çeyreğin son 4 dakikasında savunmada vidaları sıktı. Chris Singleton’ın kaydettiği basketle farkı çift hanelere çıkaran lacivert beyazlılar son 5 dakikalık bölümde rakibine sadece 5 sayı şansı tanıdı. Periyodun son bölümünde Yiğitcan Saybir’in üç sayılık basketiyle TOFAŞ karşısında farkı 15 sayıya çıkaran Anadolu Efes, devreye 32-47 üstünlükle girdi.

Maçın ikinci yarısına hücumda etkili başlayan taraf yine Anadolu Efes oldu. Micic, Moerman ve Simon’un sayılarıyla çeyreğin ilk beş dakikasında 15-6’lık seri yakalayan lacivert beyazlılar Tofaş karşısında farkı 24 sayıya çıkardı. Kalan bölümde iki takım da karşılıklı sayılar buldu ve son çeyreğe Anadolu Efes 28 sayı farkla 47-75 önde girdi.  

Son çeyrekte rakibi karşısında etkili oyununu sürdüren Anadolu Efes, rakibi karşısında farkı 35 sayıya kadar çıkardı. Maçın son çeyreğinde Ergin Ataman yedek oyuncularına daha fazla süre verdi. Buna rağmen farkı daha da açan lacivert beyazlılar Gloria Cup’taki ikinci maçında TOFAŞ’ı 56-95 gibi farklı bir skorla mağlup etti.

Çeyrek Skorları:

1. Çeyrek: 18-23

2. Çeyrek: 14-24 (32-47)

3. Çeyrek: 15-28 (47-75)

4. Çeyrek: 9-20 (56-95)