30 Nisan 2024

Euroleague Üçüncülük Maçı: AS Monaco – Barcelona Önizleme

Euroleague’de Final Four heyecanı tüm hızıyla devam ederken, iki ağır mağlubiyet alan ekipler AS Monaco ve Barcelona karşı karşıya geliyor.

Euroleague heyecanında şampiyon bugün belli oluyor. Final Four’a kalan dört ekip, Cuma günü finale çıkma müsabakalarını oynadı. Real Madrid ve Olympiakos rakiplerini mağlup ederek final biletinin sahibi oldular. AS Monaco ve Barcelona ise, aldıkları mağlubiyetler ile final şansını değerlendiremediler. Özellikle Monaco’nun Olympiakos karşısındaki performansı Euroleague özelinde uzun yıllar unutulmayacak anları izlememizi sağladı. Barcelona ise eksik Real Madrid karşısında fırsatı değerlendiremedi ve önde olduğu mücadeleyi çift haneli fark ile kaybetti. Bu bağlamda final fırsatını tepen iki ekibin konsantrasyon kaybı yaşaması oldukça doğal olacak. AS Monaco’nun Barcelona’ya göre bazı avantajları var. Bu avantajları kullanarak, sezonu üçüncülük apoleti ile bitirmek isteyeceklerdir.

AS Monaco Başarılı Bir Sezonu Geride Bıraktı

AS Monaco, yatırımlarının karşılığını alarak sezonu iyi bir noktaya bitirdi. Sezonun ilk 3 sırasındaki ekiplere göre daha düşük bir bütçe ile bu başarıyı elde ettiler. Final Four aşamasında şansı en az olan takım olarak görüldüler. Olympiakos maçında da rakiplerine mağlup olarak finale bir adım kala elendiler. Fransız ekibi, Olympiakos maçında öne geçti, hatta farkı çift hanelere de çıkardı. İlk yarıyı önde kapatan Monaco’da ipler, üçüncü çeyrekte koptu. Mücadelenin üçüncü çeyreğinde 27-2’lik skor, AS Monaco’nun direncini tamamen ortadan kaldırdı. Bu skor, Euroleague tarihine de geçmiş oldu. Sadece 2 sayı atabildikleri üçüncü çeyreğin ardından toparlanamadılar. Önde oldukları mücadeleyi ikinci yarıda kaybederek, final biletini adeta geri çevirdiler. Fakat bu sezon elde ettikleri başarı, konsantrasyon kaybı noktasında Barcelona’ya göre daha az seviyelerde olacaktır.

Barcelona Yine Hayal Kırıklığı Yaşadı

İspanyol ekibi, büyük hayallerle girdiği sezonu yine hayal kırıklığı ile kapatıyor. Bir Final Four macerası daha finali dahi göremeden sona erdi. Jasikevicius eleştirilerin odak noktası olurken, Mirotic de tepki toplayan bir diğer isim oldu. Zira yıldız oyuncu, kariyerinin belki de en kötü maçını oynayarak başarısızlığın mimarlarından oldu. Real Madrid karşısında öne de geçmelerine rağmen kazanamadılar. Üçlük yağmuruna karşın güçleri eksik Madrid’e yetmedi. Bu anlamda da finale çıkamadan bitirdikleri bir sezonun son maçında odaklanma sorunu yaşamaları muhtemel. Monaco’ya nazaran kadrosu her ne kadar güçlü olsa da, büyük bir yıkım yaşayan İspanyol ekibinin kendini toparlaması pek mümkün olmayabilir.