30 Nisan 2024

BC Lietkabelis Panevezys – Frutti Extra Bursaspor Önizleme

EuroCup’ta ilk 8’i garantileyen iki ekip Lietkabelis ve Frutti Extra Bursaspor, 17’nci hafta karşılaşmasında karşı karşıya geliyorlar.

EuroCup A Grubu’ndan çıkmayı başaran iki ekip BC Lietkabelis ve Frutti Extra Bursaspor, kozlarını Litvanya’da paylaşacaklar. Son haftalarda yakaladığı çıkış ile bir anda ilk 4’ün içine giren ev sahibi, Bursaspor karşısında da kazanarak formunu sürdürmek istiyor. Litvanya ekibi, sezona kötü bir başlangıç yapmasının ardından form yakalamış ve üst üste galibiyetler almıştı. Temsilcimiz Bursaspor ise, rakibinin aksine iyi başladığı sezonun son aşamalarında mağlubiyetler yaşadı. Ligde de kayıplar veren Bursa ekibi, EuroCup grup aşamasından yine de çıkmayı başardı.

BC Lietkabelis Form Yakaladı

Litvanya ekibi Lietkabelis, EuroCup A grubunda ilk 11 maçında yalnızca 4 galibiyet elde etti. Litvanya temsilcisinin ilk 8’e girebileceği bile şüpheliyken, sonrasında oldukça iyi bir hava yakalandı. Arka arkaya alınan galibiyetler, 25 Ocak’tan itibaren başladı. Tecrübeli ekip bu tarihten sonra çıkmış olduğu 5 karşılaşmada da galip geldi. Bu galibiyetlerin 3’ünün deplasmanda gelmesi de, seriyi daha anlamlı kıldı. Bir anda yükselmeyi başaran Litvanya ekibi, grupta da ilk 4’ün içinde kendine yer bulmayı başardı. Son 2 grup maçında kazanarak Umana Reyer Venice’yi de arkada bırakıp grubu ilk 3’te bitirmek isteyecekler. Bursaspor’un mevcut form durumu da, Lietkabelis’i maç öncesi favori konuma getiriyor.

Frutti Extra Bursaspor Çıkış Arıyor

Temsilcimiz Frutti Extra Bursaspor, EuroCup ve Türkiye Basketbol Ligi’nde seri mağlubiyetler almaya devam ediyor. Andrews hamlesiyle dikkat çekmesine rağmen, hala bir hava yakalayamadılar. İlk 8’i garantilemiş olmalarına rağmen formsuz bir dönemden geçen temsilcimiz, son galibiyetini 2 Mart’ta iç sahada aldı. 17 Şubat’tan bu yana oynadıkları 6 EuroCup mücadelesinde sadece 1 galibiyet elde edebildiler. Deplasmanda ise 22 Kasım’dan bu yana kazanamıyorlar. İşler bu kadar kötü gitmesine rağmen, temsilcimiz son 2 maçını kazanması halinde ilk 6’ya girebilir. Grupta oynadıkları 16 maçta 7 galibiyet ve 9 mağlubiyet aldılar. Deplasmanda ise sadece 2 galibiyet alabildiler. Dolayısıyla Lietkabelis, Bursaspor karşısına favori olarak çıkıyor.