30 Nisan 2024

Galatasaray NEF’ten Uzun Rotasyonuna Takviye

Bu sezon ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi’nde temsil eden Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Galatasaray NEF, uzun rotasyonuna takviye yaptı.

Sezon başında Jehyve Floyd’un tarak kemiğinden yaşadığı sakatlıktan ötürü parkelerden uzak kalacak olmasından ötürü sarı kırmızılılar bu pozisyona geçen sezonu AEK’da geçiren ABD’li uzun Ian Hummer’ı transfer etti.

32 yaşındaki uzun daha önce ülkemizde TED Ankara Kolejliler, Aliağa Petkim ve Teksüt Bandırma formalarını terletmişti. Son olarak geçen sezonu Yunanistan Ligi ekiplerinden AEK’da geçiren Hummer, Yunan Ligi’nde 14.1 sayı, 6.4 ribaunt ve 2.2 asist ortalamaları yakaladı. AEK ile FIBA Şampiyonlar Ligi’nde ise geçen sezon süre aldığı 5 karşılaşmada 16.0 sayı ve 7.6 ribaunt üretmeyi başardı.

Yayın gerisinden şut tehdidine sahip olan deneyimli uzun Avrupa kariyerinde daha önce Ratiopharm  Ulm, Avtador Sarotov ve AS Monaco formalarını terletti.

2.01’lik uzun dış şut tehdidiyle hücumda alanı açabilen bir oyuncu. Jehyve Floyd’un yaşadığı sakatlıkta uzun rotasyonunda sarı kırmızılılara derinlik kazandıracak.

Galatasaray NEF, Basketbol Süper Ligi’nin dördüncü haftasında 22 ekim cumartesi günü saat 18:00’da Sinan Erdem’de Beşiktaş Emlakjet ile karşı karşıya gelecek.