19 Mayıs 2024

Fransa Macaristan Karşısında Hata Yapmadı

FIBA EuroBasket 2022 B grubu üçüncü maçında Fransa, grubun zayıf halkası Macaristan karşısında son çeyrek ufak çaplı kriz yaşamasına karşın 78-74 ile kazanmayı bildi.

Maviler bu sonuçla üçüncü maçlarında ikinci galibiyetlerini alırken, Macaristan ise üçüncü maçından da boynu bükük ayrıldı.

Fransa, Macaristan karşısında yaptığı basit hatalardan potasında 20 sayı görürken, son çeyrekte 15 sayı farkı koruyamadı ve rakibini maça ortak etti. Turnuvada ilk iki maçta özellikle hücumda ortalarda gözükmeyen Rudy Gobert 15 sayı ve 9 ribaunt ile öne çıkarken, kazanılan Litvanya maçında takıma verdiği enerjiyle karşılaşmanın kahramanı olan Terry Tarpey’in oyunda olduğu bölümde Fransa rakibine 22 sayılık fark attı. Guerchson Yabusele 17 sayıyla galibiyette önemli pay sahibiydi.

Macaristan cephesindeyse Adam Hanga 18 sayı, 4 ribaunt ve 3 asistle oynarken Mikael Hopkins 10 sayı, Benedek Varadi ise 9 sayı, 4 ribaunt, 4 asist ve 2 top çalmayla oynasa da mağlubiyete engel olamadı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN BKNZ:

Fransa B grubunda dördüncü maçında Salı günü 15:30’da grubun flaş takımı Bosna Hersek ile Macaristan ise 18:15’de galibiyete hasret Litvanya ile karşı karşıya gelecek.