30 Nisan 2024

Sergio Scariolo: “İlerleme Kaydediyoruz”

2023 FIBA Dünya Kupası Elemeleri ve 2022 EuroBasket hazırlıklarını sürdüren İspanya Milli Takımı bugün hazırlık maçında Türkiye saatiyle 20.30’da Litvanya ile karşı karşıya gelecek.

İspanya Milli Takımı’nın deneyimli baş antrenörü Sergio Scariolo, karşılaşma öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Takımın son durumu hakkında bilgi veren İtalyan teknik adam, şunları dile getirdi:

“Takım, herkesin büyük çaba göstermesini gerektiren yeni durumlara uyum sağlamak zorunda. Herkesin madalya favorilerinden biri olarak gördüğü Litvanya gibi bir takıma karşı, sahaya gururla, dayanıklılıkla, yoğunlukla ve gururla çıkmalıyız. Konsantrasyonumuz üst seviyede olmalı. Hazırlığımızda ilerleme kaydediyoruz. Litvanya gibi fiziksel olarak daha güçlü bir takıma karşı bu farkı olabildiğince minimize eden bir milli takım görmek isterim.”

İspanya EuroBasket 2022 hazırlıkları kapsamında geçtiğimiz hafta Yunanistan ile iki hazırlık maçı oynamış ve deplasmanda rakibine farklı kaybederken, evindeki mücadelede Antteokounmpo, Sloukas ve Papagiannis gibi aslarından yoksun rakibi karşısında kazanmayı başarmıştı.

EuroBasket 2022’de A Milli Takım ile A grubunda yer alan İspanyollar, ilk tur maçlarını 1-8 eylül tarihleri arası Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te oynayacak.