4 Mayıs 2024
FIBA EuroBasket iddaa tahmin ve analizleri

2025 EuroBasket Elemelerinde Üçüncü Torbadayız

2025 FIBA EuroBasket katılımı için oynanancak elemelerde grup kuraları 8 Ağustos Salı günü çekilecek ve öncesinde torbalar açıklandı.

Elemeler 19-27 Şubat 2023, 18-26 Kasım 2024, 17-25 Şubat 2025’teki 3 pencerede oynanacak. 32 takımın dörderli gruplar halinde olutşuracağı 8 grupta ilk üç sırayı alan takımları EuroBasket vizesi alacak. EuroBasket’in ortak ev sahipleri olan Güney Kıbrıs, Finlandiya, Letonya ve Polonya’nın yer aldığı gruplarda ise bu ülkelerin yanısıra en yüksek puanı alan diğer iki takım EuroBasket’e uzanacak. Böylece toplamda 24 takım izleyeceğiz EuroBasket’de.

Yarın çekilecek kura öncesi torbalar şöyle oluştu:

Torba 1: İspanya, Fransa, Sırbistan, Slovenya
Torba 2: Litvanya, Yunanistan, İtalya, Almanya
Torba 3: Çekya, Polonya, TÜRKİYE, Karadağ
Torba 4: Finlandiya, Hırvatistan, Ukrayna, Letonya
Torba 5: Belçika, Gürcistan, İsrail, Bosna Hersek
Torba 6: Macaristan, Estonya, Hollanda, Bulgaristan
Torba 7: Büyük Britanya, İzlanda, İsveç, Makedonya
Torba 8: Portekiz, Danimarka, Slovakya, Kıbrıs

Birinci torbadan gelecek 4 takım, dördüncü, beşinci ve sekizicnci torbadan gelen 4 takım ile eşleşerek A, C, E, G gruplarını oluşturacaklar. İkinci torbadan gelecek 4 takım ise üçüncü, altıncı ve yedinci torbadan gelecek 4 takım ile eşleşerek B, D, F, H gruplarını oluşturacaklar.

Bu durumda bana göre milli takımımız adına ideal rakipler; İtalya, Bulgaristan, Büyük Britanya olur. Bu gruptan ilk 3 sırada sorunsuz şekilde çıkarız diye düşünüyorum. İtalya’da Fontecchio ve Bulgaristan’da Vezenkov, eleme pencereleri sezon içinde olduğu için NBA’den gelemeyeceklerd. Bu nedenle de bu iki takım kendi torbalarında en zayıf halka oluyor bana göre.