28 Nisan 2024

2024 Paris Olimpiyatları Ön Eleme Turnuvalarından 5 Takım Elemelere Katılım Bileti Kaptı

Dört farklı kıtada 2024 Paris Olimpiyatları‘na katılım yolculuğunda düzenlenen ön eleme turnuvaları sona erdi.

Turnuvalar sonucunda beş ülke eleme turnuvasına katılmayı başardı: Hırvatistan, Polonya, Bahamalar, Kamerun ve Bahreyn.

İki farklı turnuvanın düzenlendiği Avrupa’da Hırvatistan, Sinan Erdem’deki final maçında milli takımımızı mağlup ederek bileti kaptı. Polonya ve Estonya’da düzenlenen ikinci turnuvada ise ev sahiplerinde Polonya, Bosna Hersek’i yenerek mutlu sona ulaştı.

Ön Elemelerin Amerika ayağında ise Bahamalar ile Arjantin finalde karşılaştılar. Artjantin ev sahibi avantajını kullanamadı ve 3 NBA oyuncusu ile turnuvaya katılan Bahamalar, güçlü rakibini devirerek elemelere bileti kaptı ve ülke basketbolu adına tarihi bir başarıya imza atmış oldu.

Nijerya’nın ev sahipliğinde düzenlenen Afrika’daki ön eleme turnuvasında ise kazanan final maçında Senegal’i mağlup eden Kamerun oldu. Diğer yandan ön elemelerin Asya ayağı ise Suriye’de oynandı ve grup aşamasını 5’te 5 ile tamamlayan Bahreyn eleme turnuvasına bileti kaptı.

Önümüzdeki sene 2-7 Temmuz arasında düzenlenecek olan, henüz ev sahibi ülkenin belli olmadığı Olimpiyat Elemeleri’nde toplam 24 takım yer alacak. Bu beş takımın dışında 2023 Dünya Kupası’ndan 19 takım elemelere katılacak. Paris Yaz Olimpiyatları, 26 Temmuz – 11 Ağustos 2024 tarihleri arasında düzenlenecek.