27 Nisan 2024

2024 NBA All-Star Maçında Kazanan Doğu Olurken Rekorlar Alt Üst Oldu!

NBA All-Star organizasyonu her zaman olduğu gibi bu yıl da Dünya basketbolunun en merakla beklenen etkinliklerinden biri oldu ve organizasyonun en dikkat çekici bölümü olan All-Star maçı dün gece oynandı.

NBA yönetimi bu yıl, 2018’de oyuncuların öncülüğünde yapılan seçimleri içeren süreçten vazgeçerek tekrar Doğu Konferansı ve Batı Konferansı formatına geri döndü.

Doğu Konferansı’nın Batı Konferansı’nı 211-186 gibi muazzam bir skorla yendiği ve bir All-Star maçında 200 sayı barajının ilk kez geçildiği maçta, birçok bireysel rekor da gerçekleşti.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Milwaukee Bucks’tan Damian Lillard 39 sayı (11 üçlük), 3 ribaund ve 6 asistle All-Star maçının MVP’si seçilerek Michael Jordan’dan sonra aynı organizasyon içinde hem maç MVP’si hem de Cumartesi gecesi düzenlenen All-Star etkinliklerinden birini kazanan ilk kişi oldu. Lillard daha önce de üç sayı yarışmasını kazanarak bu alanda üst üste ikinci galibiyetini elde etmişti.

Üç sayılık atışlarla ilgili bir başka rekor da Doğu Konferansı’nın bulduğu üçlük isabeti oldu. Doc Rivers liderliğindeki takım All-Star maçı boyunca 42 üç sayılık isabeti kaydetti.

Ayrıca Minnesota Timberwolves’tan Karl-Anthony Towns, Jayson Tatum’un All-Star maçının bir yarısında attığı en çok sayı rekorunu ilk yarıda 40 sayı atarak kırdı. Ayrıca maçı da 50 sayıyla tamamladı ve Tatum’un bir All-Star maçında en çok sayı atma rekorunu da kırmaya çok yaklaştı ancak 6 sayı geride kaldı (Tatum 2023’te 55 sayı atmıştı).

Son rekor ise LeBron James’ten geldi; James bu maçla beraber toplamda 20 All-Star maçına çıkarak Kareem Abdul-Jabbar’ın 19 rekorunu geride bıraktı ve en çok All-Star maçına çıkan oyuncu oldu.