6 Mayıs 2024
2023 FIBA Dunya Kupası iddaa tahmin ve analizleri

2023 FIBA Dünya Kupası D Grubu İnceleme: Karadağ

Ortalama olarak dünyanın en uzun ikinci ülkesi olan Karadağ, FIBA Basketbol Dünya Kupası 2023’e 2019’daki başarısızlığını unutturmak için gelecek.

Kadro

Karadağ’ın dünyanın en uzun ikinci ulusu olmanın ve Dünya Kupası’ndaki 32 ülke arasında en uzun boy ortalamasına sahip takım olmanın bir tesadüf olmadığını söylemek mümkün. Karadağ, Nikola Vučević ve Bojan Dubljević gibi iki etkili isim ile pota altında son derece güçlşü bir ülke. Aynı zamanda Nemanja Radović ve Marko Simonović gibi güçlü kozları da her zaman benchten katkı vermeye hazır olacak.

Vladimir Mihailović dışarıdan yüksek isabet yüzdesi ile müthiş bir şut özelliğine sahip. Kendrick Perry ise son sekiz yıldır Avrupa’da güç haline gelmiş hızıyla sahaya biraz enerji getirecek.

Soru İşaretleri

Burada olmaktan mutlular mı yoksa sadece zirveyi mi amaçlıyorlar?

Çünkü 2019’da Çin’de oynadıkları Dünya Kupası’nda Brezilya, Yunanistan ve Yeni Zelanda’ya karşı 0-3’lük bir seri yakaladıkları görüldü, turnuvanın sonunda ise Japonya’yı yenerek 25. sırayı aldılar.

Pozitif Unsurlar

FIBA EuroBasket 2022 elemelerinde Karadağ, Belçika, Bulgaristan ve ev sahibi Gürcistan’a karşı üç rahat galibiyetle oldukça iyi bir performans sergiledi. Almanya’da son 16 maçında ise Almanya’ya karşı 40 dakika boyunca müthiş bir mücadele sergilediler fakat güçlü rakiplerine altı sayı farkla kaybettiler.

Karadağ 2022’de rekabetçi görünüyordu, bu da 2019’daki Çin performanslarının ardından oldukça beğenildi. Bu turnuvaların ardından şimdi büyük etkinliklerde varlık göstermeyi bir alışkanlık haline getirdiklerinden, üst sıralarda yer alma, savaşma ve en iyi 10’da veya hatta daha üstünde yeni rekorlar kırmak için harika bir konumda bulunuyorlar. Bu başarılar için ise temel atılmış durumda.

Takım Nikola Vučević’in yeteneğine uyum sağlayabilir ve saha içerisinde hırslı kalabilirse, Karadağ adına iyi şeyler olabilir.

Negatif Unsurlar

Karadağ, muhtemelen Meksika, Mısır ve Litvanya’ya karşı zorlu mücadeleler verecek. Çeyrek Finallere ulaşma şansı olursa eşleşecekleri ülkeler arasında ABD bulunuyor ve Karadağ’ı 2019’da yenen Yunanistan ve Yeni Zelanda da ihtimali olan ülkeler arasında yer alıyor.

Ayrıca, Meksika gibi sahayı daha hızlı kat eden rakiplere karşı Karadağ uzunlarının nasıl uyum sağlayacağı da görülmeye değer bir test olacak.