29 Mart 2024

2023 BSL Çeyrek Final Serileri İkinci Maçların Ödülleri

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi‘nde play-off çeyrek final serilerinde ikinci maçlar tamamlandı.

4 seride toplam 8 takımın mücadele ettiği çeyrek final serilerinde ikinci maçların panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

EN İYİ BEŞ:

*** Pozisyonlardan bağımsız olarak kazanan takımlardan seçilmiştir.

  • Nigel Hayes-Davis (Fenerbahçe Beko): 25 sayı, 4 ribaund, 8 t.çalma, 30 verimlilik
  • Dylan Ennis (Galatasaray NEF): 19 sayı, 6 ribaund, 6 asist, 25 verimlilik
  • Angel Delgado (Pınar Karşıyaka): 19 sayı, 10 ribaund, 22 verimlilik
  • Vasilije Micic (Anadolu Efes): 22 sayı, 8 asist, 21 verimlilik
  • Shane Larkin (Anadolu Efes): 18 sayı (5-10 üçlük), 4 ribaund, 3 asist, 19 verimlilik

EN İYİ YERLİ OYUNCU:

Bu sezon kuşkusuz ligimizin en dikkat çeken genç oyuncularından biriydi Sadık Emir Kabaca ki zaten BCL’de de yılın en iyi genç oyuncusu seçildi. 22 yaşındaki Sadık, Galatasaray NEF ile sergilediği başarılı performansla aynı zamanda gösterdiği gelişimle de alkışları topladı ve artık milli takımımızda da 4 numara rotasyonunun önemli parçalarından biri oldu. Genç uzun bu hafta Türk Telekom karşısında çıktıkları tamam mı devam mı maçında da takımını galibiyete taşıyan isimlerden biriydi. 32 dakika sahada kalan Sadık Emir, 3-5 ikilik, 3-7 üçlük, 3-5 s.atış isabetleriyle 18 sayı üretirken, 3 ribaund, 3 asist, 2 top çalma ile beraber 16 verimlilik puanına ulaştı ve o sahadayken sarı kırmızılılar rakibine 9 sayı farkla üstünlük kurdular.

MVP:

Bu sezon koç Itoudis’in sisteminde en önemli parça oldu Nigel Hayes-Davis. Tecrübeli forvet çok yönlü ve istikrarlı oyunuyla sahanın her iki tarafında da takıma liderlik eden, ne gerekiyorsa onu yapan tam İsviçre Çakısı modunda. Nitekim Fenerbahçe Beko‘nun Bursa’da 11 sayı farkla kazanarak adını yarı finale yazdırdığı Tofaş karşısındaki 2. maçta da özel istatistiklere imza atarak parmak ıssırtmıştı. 28 yaşındaki Amerikalı oyuncu 32 dakika sahada kalırken 8-12 ikilik, 3-3 üçlük isabetleriyle 25 sayı üretirken, istatstiklerine 4 ribaund, 1 asist, 8 top çalma (kariyer rekoru) ekleyerek tam 30 verimlilik puanına ulaştı.

PLAY-OFF AĞACI: