27 Nisan 2024

2023-24 Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (7. hafta)

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi‘nde 2023-24 sezonunun 7. haftasını geride bıraktık.

Geçtiğimiz haftalarda olduğu gibi yine haftanın panoramasını birlikte oluştururken gelin ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Sekizkök ile yeni bir sayfa açarak takımı baştan kuran Darüşşafaka Lassa, sezona çok iyi bir giriş yaptı. Bu hafta konuk ettiği denk rakiplerinden Galatasaray Ekmas’ı da 75-72 ile yenerek Ayhan Şahenk Spor Salonu’ndaki yenilmezlik serisini 4 maça çıkarmış oldu! Babası vefat eden Withers’ın izinli olduğu ve kontrat fesih görüşmeleri yapılan Jones’un kadroda yer almadığı, 4 yabancı ile mücadele ettikleri maçta, sezon genelinin aksine savunma odaklı bir basketbolla sarı kırmızılılara koşma şansı vermeden, onları sadece 72 sayıda tuttular. Biz de onları play-off hedefindeki önemli rakiplerinden birine karşı eksik kadroyla gelen bu zafer için alkışlıyor ve haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Bursaspor İnfo Yatırım ve koç Zdovc sezon başından bu yana ben dahil bir çok basketbolseverin ağır eleştiri oklarına maruz kaldı ama bu hafta haklarını vermemiz lazım. Play-off yolundaki direkt rakiplerinden birisi olan Bahçeşehir’i üstelik de tam 104 sayı üreterek yenmeyi başardılar. Bu önemli galibiyetin başmimarı ise bu sezon kendisi adına en etkileyici performansa imza atanm Anthony Brown oldu. 31 yaşındaki tecrübeli 3 numara 29 dakika sahada kaldığı maçta 6-7 üçlük, 3-6 ikilik, 4-4 s.atış isabetleriyle 28 sayıya ulaşırken, istatistiklerine 6 ribaund, 1 asist, 2 top çalma ekledi ve 31 verimlilk puanına ulaştı. Sahadeyken takımının rakibine 24 sayı farkla üstünlük kurduğu Amerikalı oyuncuyu biz de alkışlarla haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak, kazanan takımların en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncuları arasından seçim yapılmıştır.)

  • Anthony Brown (Bursaspor İnfo Yatırım): 28 sayı (6-7 üçlük), 6 ribaund, 31 verimlilik puanı
  • Johnathan Hamilton (Bursaspor İnfo Yatırım): 18 sayı (8-10 ikilik), 11 ribaund, 3 asist, 31 verimlilik puanı
  • Khyri Thomas (Aliağa Petkim): 26 sayı, 6 ribaund, 2 asist, 31 verimlilik puanı
  • Rodrigue Beaubois (Anadolu Efes): 20 sayı, 4 ribaund, 5 asist, 25 verimlilik puanı
  • David McCormack (Darüşşafaka Lassa): 16 sayı (5-6 ikilik), 11 ribaund, 25 verimlilik puanı

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

(Pozisyonlardan ve takımların galibiyet durumlarından bağımsız olarak, en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncular arasından seçim yapılmıştır.)

  • Şehmus Hazer (Fenerbahçe Beko): 14 sayı, 6 ribaund, 4 asist, 19 verimlilik puanı
  • Ercan Omani (Anadolu Efes): 14 sayı, 7 ribaund, 19 verimlilik puanı
  • Yiğit Arslan (Beşiktaş Emlakjet): 14 sayı (3-4 üçlük), 2 ribaund, 4 asist, 18 verimlilik puanı
  • Metehan Akyel (Türk Telekom): 11 sayı, 6 ribaund, 18 verimlilik puanı
  • Kenan Sipahi (Pınar Karşıyaka): 13 sayı, 5 ribaund, 7 asist, 18 verimlilik puanı

PUAN DURUMU: