29 Nisan 2024

2023-24 Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (4. hafta)

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi‘nde 2023-24 sezonunun 4. haftasını geride bıraktık.

Geçtiğimiz haftalarda olduğu gibi yine haftanın panoramasını birlikte oluştururken gelin ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Geçen sezon ligimzie dahil olan ve oynadığı basketbolla renk katan, kalıcı olmayı da başaran Manisa BBSK yeni sezona da iyi hazırlanmış, Europe Cup hedefiyle beraber koç Kandemir yönetiminde kadrosunu güçlendirmişti. Sezonun ilk haftalarıyla beraber oynadıkları pozitif basketbol ve iyi sonuçlarla da ne kadar doğru bir yapılanma içerisinde olduklarını göstermişlerdi. Bu hafta da kendilerinden üst kalibrede olan bir ekip, Tofaş karşısında, hem de deplasmanda önemli bir galibiyete imza attılar. Çoğunluğunu üstün götürdükleri mücadeleyi etkili bir hücum performansı eşliğinde 77-89 gibi farklı bir skorla kazandılar. Biz de onları bu değerli deplasman galibiyetinin ardından alkışlarla haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Geçtiğimiz sezon ülkemizde yaşanan deprem felaketinde akrabalarını kaybeden ve basketbola ara veren Ahmet Düverioğlu, Ürdün milli takımı ile başarılı performanslara imza attığı bir yazı geride bırakmıştı. Yeni sezona herhangi bir kulüple anlaşmadan girmişti. Çağdaş Bodrum Spor‘un onu ikna ederek ne kadar önemli bir takviye yaptığını söylemiştik ve 30 yaşındaki tecrübeli uzun da bizi yanıltmadı. Bu hafta Darüşşafaka karşısında, Alibegovic’in forma giymemesinin de etkisiyle önemli bir sorumluluk aldı ve adeta bir yabancı oyuncu gibi maçı domine eden isim oldu. 33 dakika sahada kalan Ahmet 1-1 üçlük, 9-12 ikilik, 2-2 s.atış isabet oranları ile 23 sayı üretirken sadece 1 top kaybı yaparak istatistiklerine 11 ribaund, 2 asist, 3 top çalma da ekledi ve tam 36 verimlilik puanına ulaşarak alkışlarla haftanın MVP’si ödülünün sahibi oldu.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak, kazanan takımların en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncuları arasından seçim yapılmıştır.)

  • Ahmet Düverioğlu (Çağdaş Bodrum): 23 sayı, 11 ribaund, 3 blok, 36 verimlilik puanı
  • Tyrique Jones (Anadolu Efes): 20 sayı, 13 ribaund, 4 asist, 31 verimlilik puanı
  • Emanuel Terry (Manisa BBSK): 15 sayı, 17 ribaund, 2 asist, 30 verimlilik puanı
  • Marcquise Reed (Onvo Büyükçekmece): 30 sayı, 5 ribaund, 2 asist, 29 verimlilik puanı
  • Vernon Carey (Pınar Karşıyaka): 20 sayı, 7 ribaund, 3 blok, 29 verimlilik puanı

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

(Pozisyonlardan ve takımların galibiyet durumlarından bağımsız olarak, en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncular arasından seçim yapılmıştır.)

  • Erkan Yılmaz (Anadolu Efes): 17 sayı, 9 ribaund, 4 asist, 25 verimlilik puanı
  • Sadık Emir Kabaca (Galatasaray Ekmas): 16 sayı, 3 ribaund, 3 asist, 16 verimlilik puanı
  • Samet Yiğitoğlu (Beşiktaş Emlakjet): 11 sayı, 7 ribaund, 16 verimlilik puanı
  • Mustafa Baki Görür (Manisa BBSK): 8 sayı, 4 ribaund, 13 verimlilik puanı
  • Can Uğur Öğüt (Çağdaş Bodrum): 11 sayı, 2 ribaund, 2 asist, 11 verimlilik puanı

PUAN DURUMU: