4 Mayıs 2024
Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi iddaa tahmin ve analizleri

2023-24 Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (22. hafta)

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi‘nde 2023-24 sezonunun 22. haftasını geride bıraktık.

Geçtiğimiz haftalarda olduğu gibi yine haftanın panoramasını birlikte oluştururken gelin ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Zdovc’un ayrılığı sonrası takım beklenen reaksiyonu gösterememişti Bursaspor İnfo Yatırım cephesinde. Ancak genç koç Kavut, birkaç hafta sonra da olsa takımın sertliğine kavuşmasını sağladı! 8 galibiyetle düşme potasından sadece 1 adım uzakta, tehlikeli sularda girdikleri bu haftada denk rakiplerinden Bahçeşehir karşısında deplasmanda 67-80’lik skorla çok kritik bir galibiyete imza attılar, adeta altın bulmuş oldular. Bu savunma galibiyetiyle hem takım moral ve özgüven depolamış oldu hem de rakiplerinin bir adım üstüne çıkarak düşme hattından da 2 galibiyet uzaklaşıp rahat bir nefes aldılar. Biz de onları bu kritik galibiyet için kutluyor ve haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Pınar Karşıyaka‘nın bu sezon ligde sergilediği istikrarlı ve başarılı performansın iki mimarı var; birisi koç Sarıca diğeri ise 36 yaşındaki tecrübeli skorer Errick McCollum. Bu hafta da bize tam anlamıyla bir resital izlettirdi. Konuk ettikleri Büyükçekmece karşısında zorlansalar da onun bireysel performansı ve dominantlığı sayesinde sürprize izin vermeyerek 93-87’lik skorla kazandılar. 27 dakika sahada kalan McCollum 31 sayı (3-4 üçlük, 7-11 ikilik, 8-10 s.atış), 4 ribaund, 7 asist, 1 top kaybı istatistikleriyle tam 34 verimlilik puanı elde ederken o sahadayken takımı rakibe 15 sayı farkla üstünlük kurdu! Biz de tecrübeli skoreri bu etkileyici performansından dolayı alkışlarla haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak, kazanan takımların en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncuları arasından seçim yapılmıştır.)

  • Errick McCollum (Pınar Karşıyaka): 31 sayı, 4 ribaund, 7 asist, 34 vp
  • Rodrigue Beaubois (Anadolu Efes): 27 sayı, 2 ribaund, 4 asist, 32 vp
  • David Efianayi (Aliağa Petkim): 31 sayı, 3 ribaund, 6 asist, 31 vp
  • Markel Starks (Aliağa Petkim): 19 sayı, 4 ribaund, 11 asist, 28 vp
  • Tyrique Jones (Anadolu Efes): 18 sayı, 9 ribaund, 4 asist, 27 vp

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

(Pozisyonlardan ve takımların galibiyet durumlarından bağımsız olarak, en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncular arasından seçim yapılmıştır.)

  • Sadık Emir Kabaca (Galatasaray Ekmas): 16 sayı, 4 ribaund, 6 blok, 26 vp
  • Sertaç Şanlı (Fenerbahçe Beko): 14 sayı, 5 ribaund, 19 vp
  • Furkan Haltalı (Pınar Karşıyaka): 10 sayı, 9 ribaund, 18 vp
  • Yunus Emre Sonsırma (Aliağa Petkim): 14 sayı, 5 asist, 18 vp
  • Berk Uğurlu (Beşiktaş Emlakjet): 12 sayı, 4 asist, 17 vp

PUAN DURUMU: