2 Mayıs 2024
Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi iddaa tahmin ve analizleri

2023-24 Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (18. hafta)

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi‘nde 2023-24 sezonunun 18. haftasını geride bıraktık.

Geçtiğimiz haftalarda olduğu gibi yine haftanın panoramasını birlikte oluştururken gelin ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Son dönemde herhalde en kolay seçim yaptığımız hafta oldu! Tabiki hiç düşünmeden haftanın takımı ödülünü Pınar Karşıyaka‘ya veriyoruz alkışlarla. Koç Sarıca’nın öğrencileri evlerinde can yakıcı bir Tenerife yenilgisi almışlardı uzatmanın ardından. Ama haftasonu güçlü rakip, ligin lideri Anadolu Efes karşısında diri, agresif ve yüksek moralli bir takım vardı. Koç Sarıca yerlisinden yabancısına her oyuncusundan en yüksek verimi alırken özellikle Vitto Brown ve Carey ikilisi bir kez Euroleague kalibresinde oyuncular olduklarını gösterdiler müthiş performanslarıyla. Tabi McCollum’un kenardan gelerek yine maçın gidişatını değiştirmesini de asla unutmamak, altını çizmek lazım. Dominant ve çok üst perdeden bir basketbol oynayan Karşıyaka’yı aldıkları bu özgüven arttırıcı, özel galibiyet için alkışlarla tekrar kutluyoruz, umarız bu performanslarını BCL sahnesine de taşıyabilirler.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Ülkemizi ve ligimizi yakından tanıyan yabancılardan biri olan Ryan Luther, koç Demir’in gelişiyle Manisa BBSK forması ile performansı yükselen isimlerden birisi. 1995 doğumlu Amerikalı uzun için bir yıldız diyemeyiz elbette fakat gününde olduğu zaman özlellikle dış şutlarıyla fark yaratırken, ribaundlarda da tam bir canavar, yüksek konsantrasyon, savaşçı kimliği ve istikrar onu tanımalayacağımız kelimeler olur sanırım. Bu hafta da Samsun deplasmanında alınan önemli galibiyette takımın öne çıkan ismiydi. 23 dakika sahada kalan Luther, 21 sayı (2-3 üçlük, 6-7 ikilik, 2-3 s.atış), 10 ribaund, 2 asist, 1 blok, 2 t.çalma, 1 t.kaybı istatistikleriyle 32 verimlilik puanına ulaştı. Biz de onu alkışlarla haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak, kazanan takımların en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncuları arasından seçim yapılmıştır.)

  • Ryan Luther (Manisa BBSK): 21 sayı, 10 ribaund, 2 asist, 32 vp
  • Vitto Brown (Pınar Karşıyaka): 29 sayı, 6 ribaund, 2 asist, 36 vp
  • Vernon Carey (Pınar Karşıyaka): 26 sayı, 8 ribaund, 29 vp
  • Austin Wiley (Tofaş): 18 sayı, 10 ribaund, 24 vp
  • Tyrone Wallace (Türk Telekom): 19 sayı, 7 ribaund, 7 asist, 24 vp

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

(Pozisyonlardan ve takımların galibiyet durumlarından bağımsız olarak, en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncular arasından seçim yapılmıştır.)

  • Melih Mehmutoğlu (Fenerbahçe Beko): 21 sayı, 2 ribaund, 4 asist, 23 vp
  • Şehmus Hazer (Fenerbahçe Beko): 13 sayı, 10 ribaund, 3 asit, 23 vp
  • Egehan Arna (Bahçeşehir Koleji): 12 sayı, 8 ribaund, 2 asist, 20 vp
  • Berk Demir (Darüşşafaka Lassa): 14 sayı, 3 ribaund, 16 vp
  • Berk Uğurlu (Beşiktaş Emlakjet): 13 sayı, 3 ribaund, 3 asist, 16 vp

PUAN DURUMU: