3 Mayıs 2024
Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi iddaa tahmin ve analizleri

2023-24 Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (15. hafta)

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi‘nde 2023-24 sezonunun 15. haftasını geride bıraktık.

Geçtiğimiz haftalarda olduğu gibi yine haftanın panoramasını birlikte oluştururken gelin ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Üst üst 2 yenilginin ardından düşüşe geçen Manisa BBSK, faturayı koç Kandemir’e kesmiş ve onunla yolları ayırarak geçen sezon takımın başında olan Hakan Demir ile anlaşmıştı. Tecrübeli koç ilk maçta geldiğini hissettirdi ve takım kazandığı yeni havayla, enerjiyle beraber ligimizin en zorlu deplasmanlarından biri olan Karşıyaka’da galibiyet elde etmeyi başardı. İzmir ekibini Russell liderliğinde adeta kendi silahıyla vuran ve yüksek tempoda verimli hücum ederek 91 sayıya ulaşan Manisa’yı biz de bu kritik deplasman galibiyeti için alkışlarla kutluyor, onları haftanın takımı ilan ediyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Anadolu Efes cephesinde sezon ortasında uzun rotasyonunda artan sakatlıklar nedeniyle Merkezefendi’den transfer edilen Daniel Oturu, ligimizi domine etmeye devam ediyor! 24 yaşındaki Nijerya asıllı Amerikalı uzun, forma renkleri dışında herhangi bir şeyin değişmediğini son haftalarda göstermeye devam ediyor. Euroleague basketboluna da hızlıca uyum sağlayan genç uzun, bu hafta ligde konuk oldukları Bursaspor karşısında da net bir üstünlük kurdu rakip uzunlara ve Anadolu Efes‘in 73-83 gibi farklı bir skorla kazanmasını sağladı. 33 dakika sahada kalan Oturu, 30 sayı (13-20 ikilik, 4-8 s.atış), 11 ribaund, 6 asist, 2 blok, 3 t.çalma, 2 t.kaybı istatistikleriyle tam 39 verimlilik puanına ulaştı. Biz de onu alkışlarla haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak, kazanan takımların en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncuları arasından seçim yapılmıştır.)

  • Daniel Oturu (Anadolu Efes): 30 sayı, 11 ribaund, 6 asist, 3 t.çalma, 39 vp
  • Dee Bost (Galatasaray Ekmas): 26 sayı, 3 ribaund, 7 asist, 32 vp
  • Muhsin Yaşar (Darüşşafaka Lassa): 20 sayı, 6 ribaund, 3 asist, 28 vp
  • Tyler Dorsey (Fenerbahçe Beko): 24 sayı, 4 ribaund, 28 vp
  • Angel Delgado (Beşiktaş Emlakjet): 16 sayı, 20 ribaund, 2 asist, 28 vp

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

(Pozisyonlardan ve takımların galibiyet durumlarından bağımsız olarak, en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncular arasından seçim yapılmıştır.)

  • Muhsin Yaşar (Darüşşafaka Lassa): 20 sayı, 6 ribaund, 3 asist, 28 vp
  • Göktuğ Baş (Reeder Samsunspor): 17 sayı, 8 ribaund, 2 asist, 23 vp
  • Rıdvan Öncel (Anadolu Efes): 15 sayı, 5 ribaund, 5 asist, 17 vp
  • Melih Mahmutoğlu (Fenerbahçe Beko): 16 sayı, 2 ribaund, 15 vp
  • Yiğitcan Saybir (Türk Telekom): 10 sayı, 11 ribaund, 13 vp

PUAN DURUMU: