3 Mayıs 2024

2023-24 Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (1. hafta)

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi‘nde 2023-24 sezonunun açılış haftasını geride bıraktık.

Geçtiğimiz sezonlarda olduğu gibi yine haftanın panoramasını birlikte oluştururken gelin ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Sezon öncesinde takımlarında kağıt üstündeki durumlarına baktığımızda, mütevazi bütçesi ve buna paralel olarak sınırlı kadrosuyla Aliağa Petkim Spor, geçen sezon olduğu düşme adaylarından biriydi. Ancak koç Gören’in öğrencileri ilk haftadan önemli ve sürpriz bir başarıya imza atarak geçen sezonun finalisti Karşıyaka’yı 12 sayı farkla, 81-69’luk skorla geçmeyi bilmişlerdi. Oyunun her iki alanında da net üstünlük kurdukları ama özellikle savunmada alkışları topladıkları bu önemli zaferler beraber kesinlikle kolay lokma olmayacaklarını gösterdiler. Biz de bunlara şapka çıkararak haftanın takımı ödülünü takdim ediyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Manisa koç Kandemi yönetiminde yeniden yapılanmaya giderken takımda tutulan 2 yabancıdan birisi Francisco Cruz olmuştu. 34 yaşındaki tecrübeli kaptan, son yıllarda ligimizin en istikrarlı en etkili skorerlerinden biriydi. Geçen sezon Manisa’nın da ligde kalmasında Manisa’nın en önemli kozuydu. Koç Demir ile yakaladığı o ivmeyi koç Kandemir ile de sürdürdü. Meksikalı yıldız açılış maçında takımını Manisa karşısında galibiyete taşırken taraftarlarına da müthiş bir şov izlettirdi. 35 dakika sahada kalırken 6-7 ikilik, 6-9 üçlük, 5-8 s.atış isabetleriyle 35 sayıya ulaşıp bu alandaki BSL kariyer rekonunu kırdı ve istatistiklerine 3 ribaund ve 5 asist ekleyerek 35 verimlilik puanına ulaştı. Biz de onu bu kritik performansa dair alkışlarla haftanın MVP’si seöiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak, kazanan takımların en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncuları arasından seçim yapılmıştır.)

  • Francisco Cruz (Manisa BBSK): 35 sayı, 3 ribaund, 5 saist, 35 verimlilik
  • Caleb Homesley (Tofaş): 26 sayı, 3 ribaund, 6 asist, 30 verimlilik
  • David Efianayi (Aliağa Petkim Spor): 23 sayı, 5 ribaund, 3 asist, 27 verimlilik
  • Omar Prewitt (Tofaş): 20 sayı, 4 ribaund, 3 asist, 23 verimlilik
  • Nigel Hayes-Davis (Fenerbahçe Beko): 16 sayı, 4 ribaund, 3 asist, 19 verimlilik

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

(Pozisyonlardan ve takımların galibiyet durumlarından bağımsız olarak, en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncular arasından seçim yapılmıştır.)

  • Tolga Geçim (Tofaş): 17 sayı, 5 asist, 21 verimlilik
  • Muhammet Emin Kalkan (Reeder Samsunspor): 10 sayı, 4 asist, 8 asist, 19 verimlilik
  • Emre Melih Tunca (Anadolu Efes): 14 sayı, 2 ribaund, 3 asist, 15 verimlilik
  • İsmet Akpınar (Galatasaray NEF): 10 sayı, 2 ribaund, 3 asist, 13 verimlilik
  • Samet Geyik (Galatasaray NEF): 8 sayı, 4 ribaund, 2 blok, 15 verimlilik

PUAN DURUMU: