29 Nisan 2024
Turkish Airlines Euroleague iddaa tahmin ve analizleri

2023-24 Turkish Airlines Euroleague Play-Off Biletleri Belirlendi!

Maccabi Tel Aviv artık Monaco, Olympiacos, Barcelona, Fenerbahçe ve Panathinaikos’u yakalayamayacak. Bu 5 takım EuroLeague playoff katılımcısı olarak Real Madrid’e katılırken, Maccabi Turkish Airlines EuroLeague‘de kalan maçlarına bakılmaksızın normal sezonu 7. sırada bitirecek.

EuroLeague’in bitimine bir hafta kala altı takım şimdiden playoff’a kalmayı garantiledi.

Real Madrid’in ev sahibi avantajıyla rahat bir şekilde ilk sırada yer almasıyla birlikte Olympiacos Piraeus, AS Monaco, FC Barcelona, Fenerbahçe Beko İstanbul ve Panathinaikos AKTOR Atina Perşembe günü oynanan maçların ardından playoff kulübüne katıldı.

Olympiacos, Moses Wright’ın kritik üçlüğüyle Kızılyıldız Meridianbet Belgrad’ı kıl payı mağlup etti. Monaco, Zalgiris Kaunas’ın geri dönüş çabalarını son dakikada savuştururken, Nicolas Laprovittola’nın üçlüğü Barca’ya Maccabi Playtika Tel Aviv karşısında galibiyeti getirdi.

Bu Monaco ve Barca’nın 22., Olympiacos’un ise 21. galibiyeti oldu. Perşembe günkü maçların ardından Maccabi Playtika Tel Aviv’in sadece 1 maç kalması ve ikili averajdaki dezavantajları nedeniyle iki takımı da geçmesi mümkün değil.

Bu mağlubiyetle Maccabi, turnuvada kalan maçların sonuçlarına bakılmaksızın sezonu 7. sırada tamamlayacak. Maccabi’nin mağlubiyeti Fenerbahçe ve Panathinaikos’a da sezonu ilk altıda bitirme yolunu açtı.

Monaco’nun playofflara katılması, kulübün gelecek yıl EuroCup şampiyonu olarak yine EuroLeague’de kalacağı anlamına geliyor.