3 Mayıs 2024
Turkish Airlines Euroleague iddaa tahmin ve analizleri

2023-24 Turkish Airlines Euroleague 9. Haftanın Panoraması ve Ödüller

Turkish Airlines Euroleague‘de dokuzuncu hafta programı tamamlandı.

Hem Anadolu Efes hem Fenerbahçe Beko ile üzüldüğümüz zorlu bir haftayı daha geride bıraktık. Gelin her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Ataman’ı göreve getirerek agresif ve başarılı bir transfer dönemi geçiren Panathinaikos, sezona istediği gibi başlayamamış olsa da son haftalarda kurdukları kaliteli kadronun meyvelerini toplamaya başladılar. Özellikle OAKA’da taraftarları ile tamamen bütünleşen Yoncalar, bu hafta da konuk ettikleri play-off yarışındaki direkt rakiplerinden biri olan Virtus Bologna karşısında son çeyrekteki etkili performansları eşliğinde 92-76’lık skorla görkemli bir galibiyete imza attılar ve serilerini 3 maça çıkardılar. Biz de onları bu kritik galibiyetin ardından alkışlarla haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

BCL’de Manresa forması ile MVP seçilmiş bir isim olan Chima Moneke, Euroleague’de de beklenen etkiyi göstermeye başladı. Koç Ivanovic’in göreve gelişiyle müthiş bir çıkış yakalayan Baskonia‘da bu performansın başmimarıydı kuşkusuz. Nijeryalı forvet, bu hafta da Asvel deplasmanında 81-88’lik skorla gelen galibiyette ön plana çıkan isimlerden biriydi. Takımının galibiyet serisini 4 maça çıkarmasını sağlayan Moneke, 4-6 üçlük, 3-4 ikilik, 1-1 s.atış isabetleriyle 19 sayı üretirken istatistiklerine 13 ribaund, 6 asist de ekledi ve 35 verimlilik puanına ulaştı. Biz de savaşçı kimliği ve aynı zamanda sempatik karakteri ile öne çıkan yıldız forveti alkışlarla haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Chima Moneke (Baskonia): 19 sayı, 13 ribaund, 6 asist, 35 verimlilik puanı
  • Alec Peters (Olympiakos): 28 sayı, 4 ribaund, 3 asist, 31 verimlilik puanı
  • Konstantinos Mitoglou (Panathinaikos): 24 sayı, 10 ribaund, 30 verimlilik puanı
  • Dzanan Musa (Real Madrid): 21 sayı, 2 ribaund, 5 asist, 29 verimlilik puanı
  • Nicolo Melli (Olimpia Milano): 13 sayı, 10 ribaund, 2 asist, 24 verimlilik puanı

PUAN DURUMU: