28 Nisan 2024
Turkish Airlines Euroleague iddaa tahmin ve analizleri

2023-24 Turkish Airlines Euroleague 27. Haftanın Panoraması ve Ödüller

Turkish Airlines Euroleague‘de 27. hafta programı tamamlandı.

Fenerbahçe Beko ile sevindiğimiz, Anadolu Efes ile üzüldüğümüz zorlu bir haftayı geride bıraktık. Gelin her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Yaz döneminde takımın başına koç Ataman’ı getiren ve kesenin ağzını açarak koça istediği transferleri yapma fırsatı tanıyan Panathinaikos, doğru yapılanmayla kısa sürede eski günlerine dönebileceğini gösterdi şuana kadar. Yoncalar, play-off hasretini gidermeye çok yakınlar, hatta ilk 4 sırada yer alarak ev sahibi avantajı kapmaları da beklenen sonuç olur. Bu başarılı sekansın içerisinde bu hafta elde ettikleri başarıyla da bir kez daha alkışları topladılar. Tam 11 yıldır kazanamadıkları Madrid deplasmanında dominant bir hücum performansı eşliğinde 86-97 gibi net bir skorla kazanarak rakiplerinin evlerindeki namağlup ünvanlarına da son vermiş oldular. Biz de koç Ataman ve öğrencilerini bu görkemli galibiyet için ayakta alkışlıyor, onları haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Panathinaikos adına yaz döneminin flaş transferlerinden birisydi Mathias Lessort. Fransız uzun geçen sezon Partizan formasıyla ligin elit pivotlarından biri olduğunu kanıtlamıştı. Bu sezon ise en iyisi olma yolunda emin adımlarla ilerliyorlar. Bu yolda en önemli rakiplerinden birisi olan Tavares karşısında bu hafta önemli bir sınav verdi ve takımıyla beraber bireysel anlamda da bu sınavı net olarak geçmeyi başardı. 28 yaşındaki savaşçı uzun, takımının elde ettiği bu görkemli deplasman galibiyetinde 30 dakika sahada kalırken 26 sayı (12-18 ikilik, 2-2 s.atış), 7 ribaund, 4 asist, 2 top çalma, 1 blok ve sadece 2 top kaybı ile oynayarak 33 verimlilik puanına ulaştı, ayrıca o sahadayken Pana, Real’e 14 sayı farkla üstünlük kurdu! Biz de bu nefis performansı nedeniyle onu alkışlarla haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Mathias Lessort (Panathinaikos): 26 sayı, 7 ribaund, 4 asist, 33 vp
  • Aleksa Avramovic (Partizan): 30 sayı, 2 ribaund, 3 asist, 32 vp
  • Wade Baldwin (Maccabi Tel Aviv): 16 sayı, 2 ribaund, 5 asist, 28 vp
  • Shaq McKissic (Olympiakos): 20 sayı, 3 ribaund, 3 asist, 26 vp
  • Nick Calathes (Fenerbahçe Beko): 11 sayı, 3 ribaund, 12 asist, 25 vp

PUAN DURUMU: