29 Nisan 2024
Turkish Airlines Euroleague iddaa tahmin ve analizleri

2023-24 Turkish Airlines Euroleague 20. Haftanın Panoraması ve Ödüller

Turkish Airlines Euroleague‘de yirminci hafta programı tamamlandı.

Fenerbahçe Beko ile keyiflendiğimiz, Anadolu Efes ile üzüldüğümüz zorlu bir haftayı geride bıraktık. Gelin her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Trinchieri’yi göreve getirdikten sonra beklenen reaksiyonu veren Zalgiris Kaunas, halen play-in potasından uzak olsa da bu hafta Valencia deplasmanında kazanarak adeta yaşam belirtelileri gösterdi. Ligin bu sezon kuşkusuz en zor deplasmanlarından biri olan Pabellon Fuente De San Luis’de 79-84’lük skorla kazanarak 7 galibiyete ulaştılar ve play-in potası ile aralarındaki farkı 3 galibiyete düşürmeyi başardılar. Bu galibiyetle aynı zamanda 3 maçlık deplasman kuraklığına da son vermiş oldular. Biz de onları bu altın değerindeki deplasman galibiyeti için alkışlarla haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Bu sezon zaman zaman sakatlıklarla boğuşan Wade Baldwin sağlıklı olduğunda ve ritmini bulduğunda ne kadar değerli bir silah olduğunu bu hafta bir kez daha gösterdi. Güçlü fiziği, çok yönlü oyunu ve artık daha istikrarlı hale getirdiği üçlükleriyle savunmaların korkulu rüyası konumunda. Takımının Bologna gibi zorlu bir rakibi 95-78’lik net bir skorla geçmesine liderlik eden 27 yaşındaki yıldız guard, 32 dakika sahada kalırken 22 sayı (2-3 üçlük, 6-12 ikilik, 4-4 s.atış), 5 ribaund, 8 asist, 3 top kaybı ile tam 29 verimlilik puanına ulaştı. Daha da önemlisi o sahadayken Maccabi rakibine 21 sayı farkla üstünlük kurdu! Biz de onu bu nefis performansının ardından haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Wade Baldwin (Maccabi Tel Aviv): 22 sayı, 5 ribaund, 8 asist, 29 vp
  • Marius Grigonis (Panathinaikos): 24 sayı (7-9 üçlük), 4 ribaund, 3 asist, 28 vp
  • Mike James (AS Monaco): 26 sayı, 3 ribaund, 7 asist, 28 vp
  • Willy Hernangomez (FC Barcelona): 16 sayı, 5 ribaund, 23 vp
  • Keenan Evans (Zalgiris Kaunas): 24 sayı, 2 ribaund, 5 asist, 23 vp

PUAN DURUMU: