2 Mayıs 2024
Turkish Airlines Euroleague iddaa tahmin ve analizleri

2023-24 Turkish Airlines Euroleague 18. Haftanın Panoraması ve Ödüller

Turkish Airlines Euroleague‘de onsekizinci hafta programı tamamlandı.

Hem Fenerbahçe Beko hem de Anadolu Efes’in kaybettiği can sıkıcı bir haftayı geride bıraktık. Gelin her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Kızıl Yıldız, sezon içerisinde koç değişikliğine giden ekiplerden biri olsa da koç Sfairopoulos’un gelişini avantaja çevirip beklenen reaksiyonu verememişti ve sadece 6 galibiyetle yola devam ediyorlar. Ancak bu hafta işin renginin değişebileceğini gösterdiler. Lider Real ile beraber sahasında iki yenilgisiz takımdan biri olan temsilcimiz Fenerbahçe’yi ilk çeyrek hariç üstün bir oyunla, 9 sayı farkla yani net bir skorla geçerek kolay lokma olmayacaklarını göstermiş oldular. Özellikle ikinci çeyrekte temsilcimizi sadece 9 sayıda tutmaları savunmadaki potansiyellerini bir kez daha ortaya koymuştu. Biz de bu değerli deplasman galibiyeti için onları alkışlarla kutluyor ve haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

28 yaşındaki Nijeryalı forvet Chima Moneke, müthiş perfomansları ve renkli kişiliği ile Euroleague’de adından söz ettirmeye devam ediyor! Bu hafta takımı Baskonia’nın son nefeste formda rakibi Panathinaikos’u 75-73 ile son nefeste devirdiği maçta yine etkileyici istatistiklere imza attı. Takımını sayılarının dörtte birinden fazlasını tek başına üretti Moneke! 25 dakika sahada kalırken 20 sayı (4-5 ikilik, 2-3 üçlük, 6-7 s.atış), 13 ribaund, 1 asist, 0 top kaybı, 1 blok istatistiklerike tam 34 verimlilik puanına ulaştı. Belki daha da önemlisi onun sahada olduğu dakikalarda İspanyol ekibi rakibine tam 17 sayı farkla üstünlük kurdu! Biz de onu alkışlarla haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Chima Moneke (Baskonia): 20 sayı, 13 ribaund, 34 vp
  • Bonzie Colson (Maccabi Tel Aviv): 27 sayı, 5 ribaund, 34 vp
  • Joel Bolomboy (Kızıl Yıldız): 24 sayı, 6 ribaund, 31 vp
  • Damien Inglis (Valencia): 14 sayı, 10 ribaund, 4 asist, 28 vp
  • Jan Vesely (FC Barcelona): 27 sayı, 4 ribaund, 3 blok, 28 vp

PUAN DURUMU: