3 Mayıs 2024
Turkish Airlines Euroleague iddaa tahmin ve analizleri

2023-24 Turkish Airlines Euroleague 17. Haftanın Panoraması ve Ödüller

Turkish Airlines Euroleague‘de onyedinci hafta programı tamamlandı.

İstanbul derbisinde Fenerbahçe Beko’nun Sinan Erdem’de Anadolu Efes’i yendiği haftayı daha geride bıraktık. Gelin her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Banchi yönetimindeki Virtus Bologna, sezonun en flaş takımı. İtalyan ekibi bu hafta da ünvanının altını dolduracak nitelikte, çok önemli bir deplasman galibiyeti aldı. Belgrad’da konuk oldukları Partizan’ı 20.000 taraftarının önünde 75-77’lik skorla geçmeyi başardılar. Bu kritik deplasman galibiyeti sayesinde 2. sıradaki yerlerini perçinlemiş oldular. Bildiğiniz üzere play-off eşleşmelerinde normal sezonu ilk 4 sırada bitiren takımlar ev sahibi avantajına sahip oluyor. Biz de İtalyan ekibinin aldıkları bu değerli galibiyet için kutluyor, onları alkışlarla haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Mirotic’in sakatlığı sonrası net olarak bir düşüş yaşayan Olimpia Milano, son haftalarda toparlanma sinyalleri veriyor. Bu hafta da konuk ettikleri play-off sıralamasında şuan için kendisine yer bulmuş olan Baskonia gibi dişli bir rakibi 76-67’lik skorla geçmeyi bildiler. Kuşkusuz bu galibiyetin başmimarı Alman uzun Johannes Voigtmann‘dı. Tecrübeli uzun 28 dakika sahada kaldığı maçta 19 sayı (3-6 üçlük, 4-6 ikilik, 2-4 s.atış), 12 ribaund, 3 asist, 1 top çalma, 2 blok istatistikleriyle dominant bir performansa imza atmış ve tam 29 verimlilik puanı üretmişti. Biz de onu bu etkileyici performansdan dolayı tebrik ediyor, ona alkışlarla haftanın MVP’si ödülünü takdim ediyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Johannes Voigtmann (Olimpia Milano): 19 sayı, 12 ribaund, 3 asist, 29 verimlilik puanı
  • Nigel Hayes-Davis (Fenerbahçe Beko): 24 sayı (4-5 üçlük), 6 ribaund, 27 verimlilik puanı
  • Josh Nebo (Maccabi Tel Aviv): 22 sayı, 6 ribaund, 2 asist, 27 verimlilik puanı
  • Alec Peters (Olympiakos): 23 sayıi 7 ribaund, 27 verimlilik puanı
  • Walter Tavares (Real Madrid): 16 sayı, 12 ribaund, 26 verimlilik puanı

PUAN DURUMU: