4 Mayıs 2024
Turkish Airlines Euroleague iddaa tahmin ve analizleri

2023-24 Turkish Airlines Euroleague 16. Haftanın Panoraması ve Ödüller

Turkish Airlines Euroleague‘de onaltıncı hafta programı tamamlandı.

Fenerbahçe Beko ile sevindiğimiz, Anadolu Efes ile üzüldüğümüz zorlu bir haftayı daha geride bıraktık. Gelin her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Son yılların en çekişmeli geçen Euroleague sezonunu izliyoruz kuşkusuz. Dolayısıyla her maç hatta her sayı artık önemli averaj hesapları için. Bu hafta bana göre en önemli galibiyet AS Monaco‘dan geldi. Koç Obradovic’in öğrencileri konuk oldukları Bayern’i James’in skorer oyunu liderliğinde 80-91’lik skorla geçerek hem 2 maçlık mağlubiyet serilerine son vermiş oldular hem de Alman ekibinin BMW Park’da yakaladığı 4 maçlık seriye dur demiş oldular. 2 gün önce evlerinde Pana karşısında Grigonis’in son saniye üçlüğü ile yıkıldıktan sonra böyle zor bir deplasmanda mental olarak hızlıca ayağa kalkıp bu maçı kazanmaları ne kadar üst seviye bir takım olduklarını tekrar göstermiş oldu. Alkışlarla haftanın takımı ödülü Monaco’ya gidiyor.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Kızıl Yıldız, eski evinde Nikolic Hall’da, taraftarların bulunmadığı maçta Maccabi’yi 92-98’lik skorla geçmeyi başardı. Pratikte olmasa da kağıt üstünde deplasmanda aldıkları bu galibiyet onlar adına bir reaksiyon olabilir sezonun geri kalanı için. Çünkü takımın lideri, 36 yaşındaki maestro Milos Teodosic akıllardan uzun süre silinmeyecek bir performansa imza atarak halen ne kadar dominant bir yıldız olduğunu herkese hatırlattı! Gençliğine döndü demek bence haksızlık olur çünkü o yıllardan bile daha verimli, daha etkili bir efor ortaya koydu. 29 dakika sahada kalen Teo, 27 sayı (6-9 üçlük, 2-3 ikilik, 5-5 s.atış), 2 ribaund, 14 asist, 2 top çalma, 3 top kaybı istatistikleriyle tam 40 verimlilik puanına imza attı. Daha da önemlisi o sahadayken takımı rakibe tam 20 sayı farkla üstünlük kurdu! Biz de onu alkışlarla haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Milos Teodosic (Kızıl Yıldız): 27 sayı, 2 ribaund, 14 asist, 2 t.çalma, 40 verimlilik puanı
  • Mike James (AS Monaco): 28 sayı, 2 ribaund, 3 asist, 29 verimlilik puanı
  • Dzanan Musa (Real Madrid): 23 sayı, 4 ribaund, 2 asist, 27 verimlilik puanı
  • Codi Miller-McIntyre (Baskonia): 14 sayı, 9 ribaund, 10 asist, 26 verimlilik puanı
  • Elie Okobo (AS Monaco): 19 sayı, 2 ribaund, 5 asist, 26 verimlilik puanı

PUAN DURUMU: