29 Nisan 2024
Turkish Airlines Euroleague iddaa tahmin ve analizleri

2023-24 Turkish Airlines Euroleague 11. Haftanın Panoraması ve Ödüller

Turkish Airlines Euroleague‘de onbirinci hafta programı tamamlandı.

Fenerbahçe Beko ile sevindiğimiz, Anadolu Efes ile üzüldüğümüz zorlu bir haftayı daha geride bıraktık. Gelin her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

11. haftaya girilirken ligde bir tek namağlup takım vardı, Real Madrid. Ama temsilcimiz Fenerbahçe Beko, İspanyol devinin 10 galibiyetlik serisine son veren takım olmayı başardı. 4 maçtır galibiyeti unutan koç Itoudis’in öğrencileri, aslında evlerinde olmalarına rağmen maçın genelinde mahkum bir oyun sergilediler ama son çeyrekte gelen geri dönüş ve Wilbekin’in müthiş üçlüğüyle maçın uzatmaya gitmesi taraftarları da takımı da havaya soktu. Uzatma bölümünde de son topa kadar işin içindeydik ve Real’in son hücumda maçın en iyi oyuncusu Campazzo’ya yaptığımız baskı sonuç verdi, Guduric ile topu kapıp Madar ile skoru bulduk ve müthiş bir zafere imza attık. Biz de Real’in elinden yenilmezlik ünvanını alan Fenerbahçe Beko‘yu ayakta alkışlıyor ve onları haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Yaz döneminde ses getiren transferlerden birine imza atmıştı FC Bayern Munich. İspanyol pasaportu da bulunan Serge Ibaka‘yı NBA’den ayrılarak Euroleague’e gelmeye ikna etmişlerdi. 34 yaşındaki tecrübeli uzun ilk haftalarda biraz adaptasyon sorunu çekmiş olsa da artık kendisine geldi ve bu hafta da kalitesini net olarak gösterdi. Takımının Bologna karşısında 14 sayı farkla elde ettiği net galibiyetin de başmimarıydı kuşkusuz. Ibaka, 23 dakika sahada kalırken 24 sayı (1-1 üçlük, 9-12 ikilik, 3-3 s.atış), 13 ribaund, 2 blok istatistikleriyle 34 verimlilik puanına ulaştı ve o sahadeyken Alman ekibi rakibine 10 sayı farkla üstünlük kurdu. Biz de tecrübeli oyuncuyu bu dominant performansının ardından alkışlarla haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Serge Ibaka (FC Bayern Munich): 24 sayı, 13 ribaund, 34 verimlilik puanı
  • Edgaras Ulanovas (Zalgiris Kaunas): 20 sayı, 6 ribaund, 5 asist, 32 verimlilik puanı
  • Nicolas Laprovittola (FC Barcelona): 28 sayı (8-10 üçlük), 2 ribaund, 9 asist, 31 verimlilik puanı
  • Marko Guduric (Fenerbahçe Beko): 21 sayı, 7 ribaund, 5 asist, 3 t.çalma, 29 verimlilik puanı
  • Mike James (AS Monaco): 24 sayı, 6 asist, 28 verimlilik puanı

PUAN DURUMU: