6 Mayıs 2024
Turkish Airlines Euroleague iddaa tahmin ve analizleri

2023-24 Turkish Airlines Euroleague 10. Haftanın Panoraması ve Ödüller

Turkish Airlines Euroleague‘de onuncu hafta programı tamamlandı.

Anadolu Efes ile sevindiğimiz, Fenerbahçe Beko ile üzüldüğümüz zorlu bir haftayı daha geride bıraktık. Gelin her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Sezona Final Four parolası ile başlayan ama şuana kadar büyük hayal kırıklığı yaratan Olimpia Milano, bu hafta çok önemli bir reaksiyon galibiyetine imza attı. Koç Messina’nın öğrencileri zorlu Belgrad deplasmanında konuk oldukları Kızıl Yıldız’ı 71-93 gibi dominant bir skorla geçmeyi başardı. Aslında ilk 3 çeyrekte başabaş bir mücadele izledik ama son çeyrekte Lo ve Shields’dan gelen üçlük yağmuru Milano’nun farkı açarak rahat bir galibiyet almasını sağladı. Kendileri adına sezonun en iyi hücum performanslarından birine imza atarak elde ettikleri bu önemli deplasman galibiyeti için biz de İtalyan ekibini kutluyoruz ve alkışlarla haftanın takımı ödülünü onlara veriyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Evet Lo da kariyerinin en iyi performanslarından birine imza atarak Milano’yu Belgrad deplasmanında galibiyete taşıdı ama ciddi bir sakatlığı olmasına rağmen fedakarlık yaparak oynayan Anadolu Efes‘in süper yıldızı Shane Larkin‘in gösterdiği performans çok daha görkemliydi! Tecrübeli guard, takımının Partizan karşısında son çeyrekteki 10 farktan geri dönüşüne liderlik etti. Gerek skorer oyunu gerekse takım arkadaşlarına hazırladığı pozisyonlarla bir kez daha ne kadar önemli bir lider olduğunu gösterdi. 33 dakika sahada kalan Larkin, 4-6 üçlük, 4-6 ikilik, 7-7 s.atış isabetleriyle 27 sayı üretirken, istatistiklerine 3 ribaund, 8 asist, 3 top çalma ekledi ve sadece 2 top kaybı yaparak 38 verimlilik puanına ulaştı ki o sahadayken takımı rakibe 11 sayı farkla üstünlük kurdu. Biz de onu bu nefis performansından dolayı alkışlarla haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Shane Larkin (Anadolu Efes): 27 sayı, 3 ribaund, 8 asist, 3 t.çalma, 38 verimlilik puanı
  • Maodo Lo (Olimpia Milano): 32 sayı, 4 ribaund, 3 asist, 38 verimlilik puanı
  • Mike James (AS Monaco): 28 sayı, 8 ribaund, 5 asist, 29 verimlilik puanı
  • Alec Peters (Olympiakos): 22 sayı, 6 ribaund, 2 asist, 29 verimlilik puanı
  • Mathias Lessort (Panathinaikos): 17 sayı, 7 ribaund, 28 verimlilik puanı

PUAN DURUMU: